Walk Challenge Japan 2022

Update: vanwege de coronacrisis gaat deze reis in 2020 helaas niet door. De reis is verplaatst naar maart 2022.

Onze partner Oad organiseert in maart 2022 de Walk Challenge Japan. Op deze pagina vind je meer informatie over deze bijzondere reis.

Update september 2020: Vanwege de coronacrisis kan deze reis in 2020 helaas niet doorgaan. Deelnemers aan deze reis hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. De reis wordt verplaatst naar maart 2022.

Oad en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) hebben een bijzondere wandelreis door Japan ontwikkeld: de Walk Challenge Japan (WCJ 2020). Deze reis zal plaatsvinden in augustus 2020 en wordt gekoppeld aan de Paralympische Spelen, die op 25 augustus 2020 in Tokio beginnen. Hoe ziet deze reis eruit?

Op woensdag 12 of donderdag 13 augustus 2020 vlieg je naar Nagasaki, het startpunt van je wandelreis. Tijdens de Walk Challenge Japan maak je zes uitdagende wandelingen van 15 tot 20 kilometer. Tussendoor krijg je volop de mogelijkheid om de Japanse cultuur te ontdekken.

Rond de baai van Nagasaki

In Nagasaki verblijf je een aantal dagen. Hier staat een schitterende wandeling rond de baai van Nagasaki op het programma. Nagasaki was eeuwenlang voor het westen de poort tot Japan. Op 15 augustus vindt jaarlijks de Geesten Boot Processie plaats, een festival waarbij de vooroudergeesten worden geëerd.

Theeplantages, rijstvelden en tempels

Vanuit Nagasaki reizen we door naar Ureshino, waar we twee nachten verblijven. Hier ga je wandelen door de mooie natuur met theeplantages en rijstvelden. Je komt hier langs de oudste theeboom van Japan (340 jaar oud). Vanaf Ureshiro vertrekken we met de bus naar Nara, waar je in totaal drie nachten verblijft. Je brengt een bezoek aan het grote tempelcomplex van Nara en loopt tussen de ruim 1500 herten waar Nara om bekend staat.

Vanaf Nara reizen we verder naar Saitama City/Omiya. Vanaf het hotel in deze plaats maak je verschillende wandelingen en bezoek je Tokio. Hier heb je de mogelijkheid om de Paralympische Spelen mee te maken.

Mount Fuji

De Walk Challenge Japan is natuurlijk niet compleet zonder de Mount Fuji. Deze vulkaan is met 3776 meter de hoogste berg van Japan. Vanuit Saitama maken we een wandeling om het Kawaguchiko-meer op de helling van de Mount Fuji.

In Saitama City wandel je in het stadsdeel Omiya. Je loopt hier over een twee kilometer lange met bomen omzoomde laan naar een 2400 jaar oud Shinto heiligdom. Eén van de hoogtepunten is een Bonsai tuin met een Bonsai museum. De vele parken en bezienswaardigheden maken de bijzondere wandeling compleet. De laatste wandeling die we vanuit Saitama maken, tevens de laatste wandeling van de reis, is één van de wandelingen van de IML-driedaagse in Higashimatsuyama. De wandeling brengt je onder meer via diverse bruggen over de Toki River.

Op vrijdag 28 of zaterdag 29 augustus vlieg je vanuit Tokio weer terug naar Nederland, samen met je herinneringen aan een unieke wandelreis door Japan.

Meer informatie?

Klik op onderstaande button om op de website van Oad meer informatie te bekijken.

Ga naar de website van Oad

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?