Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Ontdek de mooiste routes in wandelparadijs West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen is een waar paradijs voor wandelaars. Je vindt er volop routes waarop je kunt wandelen én genieten. Van wandelnetwerken tot stadswandelroutes. We geven je op deze pagina drie tips.

Wandelen op onverhard pad met paarden en zon in de achtergrond

Ben je al eens in het westen van Vlaanderen geweest? De provincie West-Vlaanderen is één groot wandelparadijs, waar het telkens wandelen én genieten is. In elke regio vind je wandelnetwerken, stadswandelroutes, die je meenemen langs mooie en verrassende plekken. En voor wie wil, is de Vlaamse Kust nooit veraf. Wij stellen je hieronder enkele toppers voor!

Wandelnetwerk Velden en Meersen

Dit wandelnetwerk verbindt 115 kilometer aan wandelwegen in de groene long ten oosten van Werelderfgoedstad Brugge. Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg zijn het aantrekkelijke decor. Brugge en de pittoreske dorpen Steenbrugge, Sijsele, Ver-Assebroek, Moerbrugge, en Oedelem verankeren het netwerk in het Brugse Ommeland en vormen de toegangspoorten.

Ontdek de mooiste routes in wandelparadijs West-Vlaanderen
Wandelpad in Assebroek
Stiltepad in Heuvelland- Ontdek de mooiste routes in wandelparadijs West-Vlaanderen
Stiltepad in Heuvelland

Stiltepad in Heuvelland: Horen... zien... genieten!

Kemmelberg, Rode Berg, Zwarte Berg, Scherpenberg en nog een pak andere heuveltopjes verbergen in hun groene valleien enkele schilderachtige dorpjes: deze vormen het decor van het Heuvelland. Volg je daar het Stiltepad, dan word je uitgenodigd om stil te worden, te luisteren naar je ademhaling, het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels, het kabbelen van een beekje... Hangmatten, ligzetels en zitbanken – op enkele heel bijzondere plekken- prikkelen je zintuigen. Onderweg staan diverse Haiku's van dichter Geert De Kockere gegraveerd.

Nieuw: wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen

Dit nieuwe netwerk met 15,2 kilometer aan wandelpaden laat je kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem. De 45 meter hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.

Meer info over wandelen in West-Vlaanderen
De omgeving van Poelberg en Tielt in West-Vlaanderen
De omgeving van Poelberg en Tielt in West-Vlaanderen