Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wil je samenwerken met Wandel.nl?

Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden om te adverteren en samen te werken met Wandel.nl (print en online).

twee wandelaars in een graslandschap met ondergaande zon.
(Foto: © Bernd Ritschel)

Wie zijn wij?

Wandel.nl is het grootste wandelplatform en de grootste wandelcommunity van Nederland. Wij willen zo veel mogelijk mensen inspireren om eropuit te gaan én met elkaar verbinden. Dat doen we omdat we weten dat wandelen voor ieder mens iets moois oplevert: een betere gezondheid, ontspanning, de mogelijkheid om te genieten van de natuur, je hoofd leeg te maken, op pad te gaan met vrienden, nieuwe vrienden te maken en nog veel meer!

Wandel.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Samen met onze aangesloten wandelorganisaties, partners en stakeholders bereiken we een groep van ruim 4 miljoen wandelaars. 

Wat doen we? 

Onze grootste kracht ligt in het maken van relevante wandelcontent binnen de pijlers routes, evenementen, gezondheid, reizen en uitrusting. Daarnaast ontwikkelen we samen met partners wandelproducten, -reizen, (digitale) -evenementen en -spellen. Die brengen we op onze kanalen tot leven met crossmediale campagnes. Denk aan campagnes rondom een maatschappelijk thema, rondom grote evenementen zoals de 4Daagse Nijmegen, de Avond4daagse of met de feestdagen. Zo kijken we met trots terug op de Eneco Clean-Up Walk in 2023 met meer dan 10.000 deelnemers en onze Wandel.nl Adventskalender in 2022 met 6000 deelnemers.

Bekijk de Eneco Clean-Up Walk
vader, moeder en twee kinderen wandelen over het gras met een afvalgrijper en vuilnisemmer.
twee wandelaars in de zon in het bos.

Onze website staat boordevol wandelroutes, bijna 1000 wandelevenementen en heel veel tips over je uitrusting, gezondheid en training. We plaatsen hier bijna dagelijks nieuwe artikelen. Ook de Wandelagenda en Wandelshop zijn redenen voor bezoekers om steeds terug te keren. Elke vrijdag bundelen we nieuws en hoogtepunten in een e-mailnieuwsbrief en we sturen tussentijdse mailingen in samenwerking met partners.

Bekijk de nieuwsbrief

Op Facebook en Instagram zie je de mooiste wandelfoto’s, routetips, wandelevenementen en winacties langskomen via onze feed en stories. Samen met andere wandelinfluencers uit ons netwerk delen we inspirerende en persoonlijke wandeltips, met name via beeld. We hebben hier veel interactie met een trouwe en alsmaar groeiende groep volgers.

Daarnaast is onze Wandel.nl-app dé plek om wandelingen en prestaties te delen met een zeer actieve wandelcommunity. Hier bieden we wandelaars exclusieve digitale evenementen en trainingen aan.

Bekijk de app
man maakt een foto met zijn fotocamera in de natuur.
(Foto: © Airam Datoon, Pexels)
cover van Magazine Wandel.nl met Maarten van der Weijden.

Vier keer per jaar publiceren we Magazine Wandel.nl, een print magazine met sfeervolle wandelreportages in binnen- en buitenland, uitgebreide achtergronden, reviews van wandelproducten en tips van experts. Dit blad wordt vaak bewaard en meer dan de helft van de lezers geeft het ook nog aan gezinsleden door. Elk halfjaar voegen we een special bij met daarin alle aankomende wandelevenementen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar
percentages van doelgroep Wandel.nl in beeld

Dit is onze doelgroep

Tweederde van onze doelgroep is recreatieve wandelaar (vindt genieten, ontdekken en recreëren belangrijk) en eenderde is gezondheidswandelaar (vindt gezond en sportief leven belangrijk). Onze lezers wandelen zowel in de natuur als in stedelijk gebied in Nederland of op reis (o.a. België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk). De lezers van Magazine Wandel.nl zijn over het algemeen iets ouder (50+) dan de online lezers. Onze volgers op social media zijn 25 tot 50 jaar.

Onze meest trouwe doelgroep is ook lid van KWbN en/of een wandelvereniging, leidt een actief leven en gaat een tot drie keer per week wandelen over een afstand van 5 tot 20 kilometer (65%).

de bereikcijfers van Wandel.nl
twee wandelaars zitten in de zon aan het water.

Advertentiemogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om te adverteren, zowel in print als online. Je kunt ons te alle tijden benaderen voor een crossmediale campagne. Neem hiervoor contact op met onze salesafdeling via Sil Sanders.

E-mail: s.sanders@kwbn.nl
Telefoon: +31 (0)6 36 319 829. 

Meer informatie 

  • Bekijk hier een inkijkexemplaar van Magazine Wandel.nl of vraag een papieren editie op via redactie@wandel.nl o.v.v. Samenwerken Magazine.

Download de mediakit of neem contact op met Wandel.nl