Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreis Natuurpark Hoge Venen 2023

Van 23 tot 27 april kan je onder leiding van een ervaren wandelgids de prachtige natuur van de Hoge Venen in Oost-België ontdekken. En dit op slechts 45 minuten rijden van Maastricht. Op deze pagina lees je meer over het arrangement.

Wandelaars over de Hoge Venen

Na een succesvolle eerste editie organiseren KWbN in samenwerking met Visit Wallonia wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Over vlonderpaden en door een heuse canyon struin je langs het bruisende water, het hoogveen met haar pijnpenstrookjes, de bossen en uitgestrekte weides. Wandel jij mee?

De wandelreis is inmiddels volgeboekt. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over een nieuwe wandelreis naar de Hoge Venen dit najaar. Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht. Scroll dan naar beneden en laat je interesse achter via het formulier. 

Het arrangement

  • Periode: zondag 23 april tot donderdag 27 april 2023 (5 dagen/4 nachten)
  • Verblijf in hotel ‘Kloster Heidberg’, op een steenworpafstand van Eupen (Check-in vanaf 15:00 uur)
  • Wandelingen met gids op 24, 25 en 26 april (+/- 6 uur per dag)
  • De wandelingen worden begeleid door twee gidsen (20 personen per gids)
  • Zondagavond ontvangst met uitleg over de reis onder het genot van een welkomstdrankje
  • De eerste en laatste avond (zondag en woensdag) een 3-gangenmenu in buffetvorm, inclusief water
  • Elke ochtend ontbijt in hotel Kloster Heidberg
  • Iedere wandeldag een lunchpakket (1x half belegd stokbrood, 1x zoete versnapering, 1x een stuk fruit en 1x een flesje water)
  • Prijs: voor een boeking van twee personen (tweepersoons kamer) is de prijs €358,- per persoon. Kom je in je eentje dan betaal je €498,- en verblijf je ook in een tweepersoons kamer.

Leden van KWbN ontvangen extra korting op de wandelreis: €25,- als je alleen komt en €15 per persoon als je met z'n tweeën komt. Bekijk het voordeel via je wandelvoordeelpas in de Wandel.nl-app. 

Wandelreis Hoge Venen
Foto: © Bregje Schipper

De wandelreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Eupen, op 226 kilometer van Utrecht. Dit natuurrijke en prachtige deel van België is voor veel Nederlanders nog onbekend, terwijl het dichtbij huis ligt. Hier - in het uiterste oosten van België - wordt Duits gesproken en leert men van kleins af aan Frans. Dit maakt dat een vakantie naar deze regio echt als buitenlands reisje aanvoelt.

Je verblijft in het ‘Kloster Heidberg’ hotel waar je elke ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Dit voormalig klooster is omgebouwd tot een modern hotel waarbij veel uit het verleden intact is gebleven. Overnachten op deze locatie is al een unieke ervaring. Op maandag, dinsdag en woensdag ga je met de wandelgidsen op pad en wandel je door het natuurschoon van de Hoge Venen. Twee dagen wordt er gewandeld in Natuurpark Hoge Venen (Botrange) en één dag in Natuurcentrum Haus Ternell. De wandelingen zullen tussen de 10 en 18 kilometer lang zijn en zo’n 6 uur duren.

Na een wandeldag kun je ontspannen en twee avonden genieten van één van de gezellige restaurantjes of barretjes in het centrum van Eupen (op 5 minuten wandelen van het hotel). Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Duitse steden Aken of Monschau.

Hotel Kloster Heidberg
Hotel Kloster Heidberg
Gids Freddy Moorthamer
Gids Freddy Moorthamer (Foto: © Bregje Schipper)

De wandelingen

Vorig jaar is Bregje Schipper (bekend van Wandelvrouw) mee op reis geweest om verslag te doen van de wandelingen. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Lees haar hele verhaal via onderstaande button.

Drie wandeldagen in Natuurpark Hoge Venen

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over het verblijf bij hotel Kloster Heidberg? Mail dan naar info@klosterheidberg.be of bel +32(0)87-392250. Heb je specifieke vragen over de wandelingen? Mail dan naar redactie@wandel.nl.

Laat je interesse achter

De wandelreis is inmiddels volgeboekt. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over een nieuwe wandelreis naar de Hoge Venen dit najaar. Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht? Laat dan je interesse achter via onderstaand formulier. 

Ja, ik heb interesse