Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreis Natuurpark Hoge Venen

In 2024 organiseren we wederom twee wandelreizen naar de prachtige natuur van de Hoge Venen in Oost-België. Dit bijzondere natuurgebied ligt op 45 minuten rijafstand van Maastricht. Onder leiding van ervaren wandelgidsen gaan we drie dagen op pad. Op deze pagina lees je meer over het arrangement.

Natuurpark Hoge Venen
Foto: © Bregje Schipper

Na meerdere succesvolle edities, organiseert KWbN in samenwerking met Visit Wallonia wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Over vlonderpaden en door een heuse canyon struin je langs het bruisende water, het hoogveen met haar pijpenstrootjes, de bossen en uitgestrekte weides. Ook dit keer wordt het weer een prachtige wandelreis en hebben we zelfs nog wat extra leuke activiteiten toegevoegd. Zo sluiten we de dagen af in gezellige restaurants in de stad en brengen we een bezoekje aan brouwerij Peak. Na afloop van elke wandeling kun je gezellig met een drankje nagenieten van de prachtige wandeldag. Ga je mee?

Ga in het voorjaar mee op pad van 21 t/m 25 april. Let op: deze reis is voor 2024 vol geboekt. In het voorjaar van 2025 organiseren wij wederom een wandelreis. Zodra deze reis te boeken is, vind je het terug op deze pagina. 

Of wandel in het najaar, van 20 t/m 24 oktober, met ons mee. Klik hier om te boeken

Het arrangement

 • Periode:
  • Voorjaar: zondag 21 t/m donderdag 25 april 2024 (5 dagen/4 nachten)
  • Najaar: zondag 20 t/m donderdag 24 oktober 2024 (5 dagen/4 nachten)
 • Verblijf in hotel ‘Kloster Heidberg, op een steenworpafstand van Eupen (check-in vanaf 15:00 uur).
 • Drie wandelingen onder leiding van een gids op maandag, dinsdag en woensdag
  • De wandelingen worden begeleid door twee gidsen (20 personen per gids)
  • De wandelingen worden opgedeeld. Zo kun je per dag kiezen of je een kortere of langere wandeling wilt maken
  • De wandelingen duren +/- 4 tot 6 uur per dag
  • Houd er rekening mee dat de routes redelijk pittig kunnen zijn. We maken af en toe uitdagende klimmen en dalen via rotsen en boomstroken langs de schitterende omgeving. 
  • Na afloop is er de gelegenheid om na te kletsen in één van de nabij gelegen cafeetjes in Eupen
 • Zondagavond ontvangst met uitleg over de reis, onder het genot van een welkomstdrankje
 • Elke ochtend ontbijt in hotel Kloster Heidberg
 • Iedere wandeldag een lunchpakket (1x belegd stokbrood, 1x zoete versnapering, 1x een stuk fruit en 1x een flesje water)
 • Op zondag en woensdag genieten we van een driegangenmenu in buffetvorm bij Kloster Heidberg (inclusief water); op maandag en dinsdag is een diner in een van de gezellige restaurants in Eupen inbegrepen
 • De laatste wandeldag brengen we ook nog een bezoek aan brouwerij Peak
 • Prijs: voor twee personen €934,- (tweepersoonskamer) en voor één persoon €614,00 (eenpersoonskamer). Let op: leden van KWbN ontvangen extra korting. 

Leuk, ik wil boeken van 21 t/m 25 april (Deze reis is volgeboekt)

Leuk, ik wil boeken van 20 t/m 24 oktober

Wandelen langs waterval van Bayehon
Waterval van Bayehon (foto: © Simone Vos)

Ledenkorting

Leden van KWbN ontvangen extra korting op de wandelreis: €35,- als je alleen komt en €15,- per persoon als je met z'n tweeën komt. Gebruik bij de boeking je lidmaatschapsnummer. 

Hotel Kloster Heidberg
Hotel Kloster Heidberg

De wandelreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Eupen, op 226 kilometer van Utrecht. Dit natuurrijke en prachtige deel van België is voor veel Nederlanders nog onbekend, terwijl het dichtbij huis ligt. Hier - in het uiterste oosten van België - wordt Duits gesproken en leert men van kleins af aan Frans. Dit maakt dat een vakantie naar deze regio echt als buitenlandreisje aanvoelt.

Je verblijft in het ‘Kloster Heidberg’ hotel waar je elke ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Dit voormalig klooster is omgebouwd tot een modern hotel waarbij veel uit het verleden intact is gebleven. Overnachten op deze locatie is al een unieke ervaring. Op maandag, dinsdag en woensdag ga je met de wandelgidsen op pad en wandel je door het natuurschoon van de Hoge Venen. Twee dagen wordt er gewandeld in Natuurpark Hoge Venen (Botrange) en één dag in Natuurcentrum Haus Ternell. Naar alle waarschijnlijkheid worden de wandelingen opgedeeld. Zo kun je per dag kiezen of je een kortere of langere wandeling wilt maken. De wandelingen zullen tussen de 10 en 18 kilometer lang zijn en zo’n 4 tot 6 uur duren. Houd er rekening mee dat de routes redelijk pittig kunnen zijn. We maken af en toe uitdagende klimmen en dalen via rotsen en boomstroken langs de schitterende omgeving.

Let op: je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandelingen (tijdens de vorige edities werd er elke dag gecarpoold). 

Na elke wandeldag kun je nog nagenieten met een drankje in een nabijgelegen café, in het gezellige centrum van Eupen met zijn winkeltjes en barretjes (op 5 minuten wandelen van het hotel). Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Duitse steden Aken of Monschau.

Wandelreis Hoge Venen
Foto: © Bregje Schipper
Klimmen door Natuurpark Haus Ternell

De wandelingen

Vorig jaar is Simone Vos (fervent wandelaar en schrijfster) mee op reis geweest om verslag te doen van de wandelingen. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Lees haar hele verhaal via onderstaande button.

Lees over Simone haar ervaring

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over het verblijf bij hotel Kloster Heidberg? Mail dan naar info@klosterheidberg.be of bel +32(0)87-392250. Heb je specifieke vragen over de wandelingen? Mail dan naar redactie@wandel.nl.