Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Ontdek onder leiding van een ervaren wandelgids het hart van Oost-België

16 tot en met 20 oktober kan jij onder leiding van een ervaren wandelgids de natuur van Oost-België gaan ontdekken. Op deze pagina lees je meer over deze 5-daagse wandelreis.

Na twee succesvolle edities in de Belgische Ardennen organiseren wij in samenwerking met Wallonië België Toerisme wederom een wandelvakantie onder leiding van en ervaren wandelgids. Dit jaar gaan we de natuur van Oost-België ontdekken. Wandel je mee?

Button: Schrijf je hier in voor de reis

Het arrangement

  • Periode: zondag 16 oktober tot en met donderdag 20 oktober 2022 (5 dagen / 4 nachten)
  • Verblijf in hotel ‘Kloster Heidberg’ op een steenworpafstand van Eupen
  • Kennismaking op zondagochtend met de groep en wandelgids, uitleg over het programma onder het genot van een drankje
  • Wandelingen met gids op 17, 18 en 19 oktober
  • Elke ochtend ontbijt
  • Lunchpakketten voor tijdens de drie wandelingen
  • Eén avond een 3-gangen menu, inclusief water (voorgerecht, sla, hoofdgerecht en dessert)
  • Leden van KWbN ontvangen een welkomstdrankje tijdens het diner (koffie, frisdrank of pils)
  • Prijs op basis van een tweepersoonskamer: €305,- per persoon (op basis van een éénpersoonskamer betaal je €435,- per persoon)

De wandelreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Eupen, op 226 km van Utrecht. Gelegen in een drielandenpunt grenst Oost-België aan Duitsland, Nederland en Luxemburg. Hier, in het uiterste oosten van België, wordt Duits gesproken en Frans leert men van kindsbeen af, internationaliteit is bij iedereen ingeburgerd. Je vind hier mooie landschappen, diverse vrijetijdsfaciliteiten en een uitstekende keuken (zelfs enkele sterrenrestaurants).

Je verblijft in het 'Kloster Heidberg' hotel waar je elke ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Tevens ontvang je op elke wandeldag een lunchpakket voor onderweg. Zondagochtend is er een kennismaking met de groep, de wandelgids vertelt dan meer over het programma. Op maandag, dinsdag en woensdag wandel je samen met de ervaren wandelgids en ontdek je het natuurschoon van Oost-België. Twee dagen wordt er gewandeld in Natuurpark Hoge Venen en één dag in Natuur Centrum Haus Ternell. De wandelingen zullen tussen de 10 en 18 kilometer lang zijn en zo’n 4-5 uur duren. 

Na een wandeldag kan je ontspannen en genieten van de gezellige Klosterkeller-Bar in het hotel. Of wandel zo het centrum van Eupen in en geniet na in een van de restaurantjes of barretjes. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Duitse stad Aken.

Button: Schrijf je hier in voor de reis

Waals-Venen (Afbeelding Eric Huyberchts)
Waals-Venen (Afbeelding Eric Huyberchts)

Natuurpark Hoge Venen

Op wandeldagen één en twee ga je gebieden van Natuurpark Hoge Venen ontdekken. Dit grensoverschrijdend natuurpark in België en Duitsland is een van de laatste hoogvenen van Europa. Je vindt er een verscheidenheid aan landschappen, veen, grote bossen en valleien. Ook kan je hier de laatste groep Auerhoenen van België tegenkomen. Deze vreemde vogel is al heel lang het symbool van het natuurpark. In andere gedeeltes van het park is het makkelijk om met een verrekijker rode wouwen, zwarte ooievaars en andere grote vogels te bewonderen.

Op dag één wandel je over de Waals-Venen en brengen we een bezoekje aan het signaal van Botrange. Met 694 meters boven de zeespiegel is dit het hoogste punt van België. Op dag twee doen we het zuidelijke gedeelte van de Hoge Venen aan. Waar we wandelen door venen en bos met beuken van zo’n 250 jaar oud. Tevens passeren we authentieke vakwerkgebouwen daterend uit 1736.

Natuur centrum Haus Ternell

Aan de voet van de Hoge Venen vindt je natuur centrum Haus Ternell. Op de laatste wandeldag van de vakantie ontdekken we de bossen, groeve en weides in dit gebied. Onderweg passeren we overblijfselen van boerennederzettingen. Halverwege is er een uitkijkpunt met een prachtig weids uitzicht over het Hooge Veen. Geniet hier nog even na van alle wandelingen om daarna terug te keren naar het startpunt. Na afloop is er de mogelijkheid om in het restaurant ‘Ternell’s’ een drankje of een kleine maaltijd te nuttigen.

Natuur centrum Haus Ternell
Natuur centrum Haus Ternell