Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreis Natuurpark Hoge Venen

Na twee succesvolle edities, zijn we dit najaar weer terug met een vernieuwde wandelreis naar de prachtige natuur van de Hoge Venen in Oost-België. Van 15 tot 19 oktober gaan we onder leiding van een ervaren wandelgids, drie dagen op pad en dit slechts op 45 minuten rijden van Maastricht. Op deze pagina lees je meer over het arrangement.

Natuurpark Hoge Venen
Foto: © Bregje Schipper

Na twee succesvolle edities, organiseert KWbN in samenwerking met Visit Wallonia wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Over vlonderpaden en door een heuse canyon struin je langs het bruisende water, het hoogveen met haar pijpenstrootjes, de bossen en uitgestrekte weides. Ook dit najaar wordt het weer een prachtige wandelreis en hebben we zelfs nog wat extra leuke activiteiten toegevoegd. Zo sluiten we de dagen af met reserveringen bij gezellige restaurants in de stad en brengen we een bezoekje aan brouwerij Peak. Na afloop van elke wandeling kun je ook gezellig, in begeleiding van een drankje, nagenieten van de prachtige wandeldag. Ga je mee? 

De reis is inmiddels volgeboekt. In het voorjaar van 2024 organiseren we wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Wil je als eerst op de hoogte worden gebracht? Vul dan het interesseformulier in onderaan deze pagina. 

Het arrangement

 • Periode: zondag 15 tot donderdag 19 oktober 2023 (5 dagen/4 nachten)
 • Verblijf in hotel ‘Kloster Heidberg, op een steenworpafstand van Eupen (Check-in vanaf 15:00 uur)
 • Wandelingen onder leiding van een gids op 16, 17 en 18 oktober
  • De wandelingen worden begeleid door twee gidsen (20 personen per gids)
  • Naar alle waarschijnlijkheid worden de wandelingen opgedeeld. Zo kan je per dag kiezen of je een kortere of langere wandeling wilt maken.
  • De wandelingen duren +/- 4 tot 6 uur per dag
  • Na afloop is er de gelegenheid om na te kletsen in een door ons gereserveerd café
 • Zondagavond ontvangst met uitleg over de reis, onder het genot van een welkomstdrankje
 • Elke ochtend ontbijt in hotel Kloster Heidberg
 • Iedere wandeldag een lunchpakket (1x belegd stokbrood, 1x zoete versnapering, 1x een stuk fruit en 1x een flesje water)
 • De eerste en de laatste avond (zondag en woensdag) een 3-gangenmenu in buffetvorm bij Kloster Heidberg (inclusief water)
 • De overige avonden (maandag en dinsdag) regelen wij een gezellig diner op 5-minuten wandelafstand, in één van de restaurants in Eupen
 • De laatste wandeldag brengen we ook een bezoek aan brouwerij Peak
 • Prijs: voor een boeking van twee personen is de prijs €434,- per persoon. Kom je in je eentje dan betaal je €574,- 

Dit is het exacte arrangement voor de wandelreis in oktober 2023. In het voorjaar van 2024 organiseren we wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Er kunnen kleine verschillen zijn tussen de arrangementen. Zodra meer informatie bekend is plaatsen we dat op deze pagina. 

Wandelen langs waterval van Bayehon
Waterval van Bayehon (foto: © Simone Vos)

Ledenkorting

Leden van KWbN ontvangen extra korting op de wandelreis: €35,- als je alleen komt en €15,- per persoon als je met z'n tweeën komt. Gebruik bij de boeking je lidmaatschapsnummer. 

Hotel Kloster Heidberg
Hotel Kloster Heidberg

De wandelreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Eupen, op 226 kilometer van Utrecht. Dit natuurrijke en prachtige deel van België is voor veel Nederlanders nog onbekend, terwijl het dichtbij huis ligt. Hier - in het uiterste oosten van België - wordt Duits gesproken en leert men van kleins af aan Frans. Dit maakt dat een vakantie naar deze regio echt als buitenlands reisje aanvoelt.

Je verblijft in het ‘Kloster Heidberg’ hotel waar je elke ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Dit voormalig klooster is omgebouwd tot een modern hotel waarbij veel uit het verleden intact is gebleven. Overnachten op deze locatie is al een unieke ervaring. Op maandag, dinsdag en woensdag ga je met de wandelgidsen op pad en wandel je door het natuurschoon van de Hoge Venen. Twee dagen wordt er gewandeld in Natuurpark Hoge Venen (Botrange) en één dag in Natuurcentrum Haus Ternell. Naar alle waarschijnlijkheid worden de wandelingen opgedeeld. Zo kan je per dag kiezen of je een kortere of langere wandeling wilt maken. De wandelingen zullen tussen de 10 en 18 kilometer lang zijn en zo’n 4 tot 6 uur duren. Let op: je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandelingen. 

Na een wandeldag kun je nog nagenieten van een drankje in het dichtbij gelegen café, op het einde van de wandeling of het gezellige centrum van Eupen met zijn winkeltjes en barretjes (op 5 minuten wandelen van het hotel). Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Duitse steden Aken of Monschau.

Wandelreis Hoge Venen
Foto: © Bregje Schipper
Bregje Schipper
Bregje Schipper op het vlonderpad door Natuurpark Hoge Venen

De wandelingen

Vorig jaar is Bregje Schipper (bekend van Wandelvrouw) mee op reis geweest om verslag te doen van de wandelingen. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Lees haar hele verhaal via onderstaande button.

Drie wandeldagen in Natuurpark Hoge Venen

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over het verblijf bij hotel Kloster Heidberg? Mail dan naar info@klosterheidberg.be of bel +32(0)87-392250. Heb je specifieke vragen over de wandelingen? Mail dan naar redactie@wandel.nl.

Laat je interesse achter voor volgend jaar

De reis van oktober 2023 is inmiddels volgeboekt. In het voorjaar van 2024 organiseren we wederom een wandelreis naar de Hoge Venen. Wil je als eerst op de hoogte worden gebracht? Vul dan het interesseformulier in. 

Interesse in deze reis?