Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Wandelen in Sauerland

Vlak over de Nederlandse grens ligt het prachtige Sauerland. Al jaren is de streek erg geliefd onder Nederlandse wandelliefhebbers. Je geniet hier van de Duitse cultuur en prachtige natuur.

Het Zevengebergte (Siebengebirge) in Duitsland
Het Zevengebergte (Siebengebirge) in Duitsland

In samenwerking met Oad

Het stuwmeer Sorpesee

Wandelen rond de Sorpesee is een waar genot. Het wordt omgeven door het Zevengebergte, een vulkanisch gebergte dat meer dan 40 bergen en heuvels telt. Rondom het meer vind je veel bankjes om tot rust te komen en te genieten van het uitzicht. En heb je nog voldoende energie over? Wandel dan naar de aanlegsteiger. Je kunt hier kiezen om een trapbootje te huren of een rondvaart te nemen met de MS Sorpesee.

De Sauerland Waldroute

De Sauerland Waldroute loopt van Iserlohn tot Marsberg en is in zijn totaliteit 240 kilometer lang. De route staat bekend als ‘’toverachtig mysterieus’’, omdat de route langs diverse grotten en holen komt. Onderweg vind je ook verschillende verhalen over bijvoorbeeld heksen, spookachtige bouwmeesters en knuppelhonden.

Sorpersee in Sauerland
Sorpersee in Sauerland
De Arnsberg in Sauerland
De Arnsberg in Sauerland

Het middeleeuwse Arnsberg

Aan het eind van de Sauerland Waldroute kom je aan in Arnsberg. De plaats werd voor het eerst genoemd in het jaar 789 na Christus en kent een eeuwenoude geschiedenis. Ontdek hier het prachtige middeleeuwse centrum en de indrukwekkende burchtruïne!

5-daagse wandelvakantie door Sauerland

Zin gekregen om te wandelen in Sauerland? Kies dan voor de volledig verzorgde individuele 5-daagse wandelvakantie van Oad. We regelen het verblijf voor je en geven je een reisprogramma met keuze uit de meest prachtige wandelroutes. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier