Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Unieke combinatie van meren en bos in het Zwarte Woud

Helder blauwe meren, panoramische uitzichten en uitgestrekte bossen die worden afgewisseld met boom- en wijngaarden: het Zwarte Woud is een ware goudmijn voor wandelliefhebbers. Doordat er tal van goede wandelpaden aanwezig zijn met verschillende wandelroutes, is er voor iedere wandelaar een geschikte route te vinden.

De Glaswaldsee in het Zwarte Woud
De Glaswaldsee in het Zwarte Woud

Het blauwe oog

De Glaswaldsee staat ook wel bekend als ‘’het blauwe oog’’. Het meertje wordt omgeven door groene bossen die prachtig weerkaatsen op het water. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken over smalle bospaden en zijn er verschillende typische Duitse ‘’hütte’’ te vinden waar je even tot rust kunt komen.

De Teufelskanzel

De Teufelskanzel is een unieke rotformatie vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het dorpje Gengenbach. Tevens kun je in de rotsformatie bizarre figuren ontdekken. Niet ver van de Teufelskanzel bevinden zich prachtige uitkijkpunten over het Zwarte Woud, namelijk: het Thüringenblick en het Oberlandblick. Een wandeling in deze omgeving is dan ook zeker aan te raden!

Rotsformatie Teufelskanzel in het Zwarte Woud
Rotsformatie Teufelskanzel in het Zwarte Woud
Bad Griesbach
Bad Griesbach

Bad Griesbach

Het gezellige Bad Griesbach is een perfect uitvalbasis om het Zwarte Woud te verkennen dankzij haar centrale ligging. Vele wandelroutes naar de omliggende bossen beginnen dan ook in het dorp. En wil je een keer niet wandelen, maar toch iets actiefs doen? In Bad Griesbach kun je gemakkelijk (e-)bikes huren om de omgeving te verkennen. Het gezellige centrum bevat veel verschillende authentieke bouwwerken, zoals bijvoorbeeld de bronnentempel Sophienquelle. Vervelen doe je hier zeker niet!

Ontdek in zeven dagen het Zwarte Woud

Zin gekregen om te wandelen in het Zwarte Woud? Kies dan voor de volledig verzorgde individuele 7-daagse wandelvakantie van Oad. Het verblijf wordt voor je geregeld en je krijgt een reisprogramma mee met de leukste wandelroutes. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier