Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Wandelen langs de oevers van de Rijn

De midden-Rijn is een perfecte plek om de romantische wandelpaden te ontdekken en de typische streekproducten te proberen, zoals de Rijnwijn. Aan de oevers van de Rijn vind je pittoreske dorpjes, schitterende vakwerkhuizen en middeleeuwse burchten waar je na een dag wandelen heerlijk kunt vertoeven. We hebben wat mooie wandelroutes voor je op een rij gezet die je op eigen gelegenheid kunt wandelen!

Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein

De Rheinsteig

De 320 kilometer wandelroute ’Rheinsteig’ is een van de Duitse wandelklassiekers, die in het verleden meermaals is verkozen tot het mooiste wandelpad van Duitsland. Op eigen tempo kun je delen van dit wandelpad volgen, waar je onder andere langs het pittoreske dorpje Sankt Goarshausen komt. Je vind hier een authentiek centrum aan de Rijn en restanten van een verdedigingsmuur die worden omgeven door de groene natuur. Hou je fotocamera bij de hand!

De schoonheid van de Loreley

Tevens vind je in Sankt Goarshausen de Loreley, een 132 meter hoge rots waar  prachtige wandelroutes overheen lopen met panoramische uitzichten over de Rijnvallei. Wie in Sankt Goarshausen vraagt naar de Loreley, zal ongetwijfeld het verhaal te horen over de legende ’Maagd van de Loreley’. De Loreley zou namelijk met haar zoete gezang schippers hebben verleidt, zodat hun schepen vergingen.

Uitzicht vanaf de Loreley
Uitzicht vanaf de Loreley
Stadje aan de Rijn Sankt Goarshausen
Stadje aan de Rijn Sankt Goarshausen

Assmannshausen

Tijdens de wandeling van Lorch naar Rüdesheim kom je door het pittoreske dorpje Assmannshausen. In het historische centrum vind je prachtige 15de en 16de-eeuwse vakwerkhuizen. Geniet op een van de vele terrasjes aan de Rijn van het uitzichten en de langs varende bootjes. En voor de wijnliefhebbers onder ons: vergeet niet een overheerlijke Rijnwijn te bestellen!

Ontdek het zelf tijdens een 5-daagse wandelvakantie

Zin gekregen om te wandelen langs de Rijn? Kies dan voor de volledig verzorgde individuele 5-daagse wandelvakantie van Oad. We regelen het verblijf voor je en geven je een reisprogramma met de meest prachtige wandelroutes. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier