Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Verken de populaire Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is al jaren populair onder Nederlands en dat is niet voor niks. Op relatief korte afstand van de Nederlandse grens waan je jezelf in een compleet andere wereld. De kleurrijke dorpjes aan de Moezel zijn een perfecte uitvalbasis om het omliggende heuvellandschap te verkennen. Er zijn veel mooie wandelroutes die je op eigen gelegenheid kunt wandelen.

Cochem, stadje aan de Moezel
Cochem, stadje aan de Moezel

In samenwerking met Oad

Wandelen rond het Pulvermaar

Het Pulvermaar is werkelijk een plaatje en een van de mooiste meren van Duitsland. Het is één van de diepste meren van Duitsland en wordt omringd door groene bossen. Dé perfecte plek om na een mooie wandeling tot rust te komen aan het helder blauwe water!

Vulkaan Nerother Kopf

De Nerother Kopf is een uitgestorven vulkaan waar je perfect kunt wandelen als je houd van natuur en cultuur! De oude vulkaan is van ver te zien en werd daarom vroeger zeer gewaardeerd. In de 14e eeuw bouwde Johann von Böhmen er een kasteel, genaamd ’Freudenkoppe’. Tegenwoordig is de Freudenkoppe een monument en ligt de 14-eeuwse kasteelruïne diep verscholen in de bossen. Een echte must see tijdens je wandeling!

Monument Freudenkoppe
Monument Freudenkoppe
Wijngaarde aan de Moezel
Wijngaarde aan de Moezel

De Moezelwijnen van Cochem

Na het wandelen is er geen beter plek om tot rust te komen dan in Cochem. Het is één van de bekendste, mooiste en meest gezelligste plekken aan de Moezel. Onze tip is om hier de dag af te sluiten met een heerlijke frisse Moezelwijn. Met name in de binnenstad vind je overal gezellige ’Weinstuben’!

5-daagse wandelvakantie in de Vulkaaneifel

Zin gekregen om te wandelen in de Vulkaaneifel? Kies dan voor de volledig verzorgde individuele 5-daagse wandelvakantie van Oad. We regelen het verblijf voor je en geven je een reisprogramma met de meest prachtige wandelroutes. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk de wandelvakantie hier