Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreizen voor singles

Wandelen hoef je nooit alleen te doen. Er zijn namelijk een heleboel leuke groepsreizen waar jij je als single (of dat nu 'solo' of 'vrijgezel' betekent) kunt aansluiten. Hier ontdek je de mooiste wandelgebieden en maak je misschien wel nieuwe wandelmaatjes voor het leven.

Man en vrouw die samen wandelen.
(Foto: © Shutterstock)

Wandel je veelal alleen, maar zou je graag andere wandelaars ontmoeten? Dan zou je eens kunnen overwegen om aan een wandelgroepsreis deel te nemen. Alleenreizende wandelaars kunnen terecht bij single reizen maar ook bij andere groepsreizen speciaal voor wandelaars. Single kun je in dit geval op meerdere manieren interpreteren: alleen wandelend omdat je geen partner hebt, of omdat je partner jouw wandelpassie niet deelt. Je kunt single dus ook zien als solo reizend. Veel reisorganisaties bieden single reizen in de zin van solo reizen aan.

De vooroordelen en de voordelen van single reizen

Single reizen zijn er in vele soorten en maten en niet enkel gericht op het vinden van liefde. Dat vooroordeel kunnen we doorstrepen. Single reizen zijn er juist vooral op gericht om lekker actief bezig te zijn met gelijkgestemden. Iedereen heeft namelijk solo geboekt en heeft zin in het ontmoeten van nieuwe mensen. Of je nu kiest voor een dagwandeling in Nederland of een week wandelen ergens in Europa, er is voor ieder wat wils.

Een groep wandelaars in de natuur.
(Foto: © Shutterstock)
Man en vrouw wandelen samen in de natuur.
Single wandelreizen zijn heus niet alleen bedoeld voor het vinden van de liefde. Het kan natuurlijk wel zo uitpakken. (Foto: © Shutterstock)

Omdat je gaat wandelen in een door jou gekozen gebied, is dat al een overeenkomst die je hebt met je reisgenoten: jullie hebben een gedeelde interesse. En daardoor meteen laagdrempelige gespreksstof, wat kan leiden tot mooie gesprekken tijdens de wandeling. Er is altijd wel iemand in voor een praatje. Wie weet ontmoet je tijdens deze wandeltochten een wandelmaatje om vaker mee op stap te gaan of misschien wel de liefde. Niets moet, alles kan. Laat je vooral verrassen door de verhalen die je meekrijgt en de avonturen die jullie gezamenlijk beleven. Want door een reis samen te beleven bouw je een band met elkaar op.

Benieuwd geworden? Doe dan je voordeel met deze reistips.

Met je hoofd in de wolken

Je loopt gegarandeerd met je hoofd in de wolken tijdens de reizen van 360° Explore, de reisorganisatie die nauw samenwerkt met de NKBV. De bergsportbestemmingen worden begeleid door internationaal erkende Mountain Leaders. Je reisgezelschap bestaat uit een kleine groep gelijkgestemde avonturiers en deskundige begeleiding. Voor veel van deze reizen is een goede conditie vereist.

Bekijk de wandelreizen
Wandelaars in de besneeuwde bergen.
(Foto: © Shutterstock)

Wandel 4-Daagses over de grenzen

Samen met Oad organiseert Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) gedurende het hele jaar goed verzorgde Wandel 4-Daagses in Marbella, Toscane (beide in het najaar) en Mallorca (in het voorjaar). Deze reizen zijn niet specifiek voor alleenreizenden, maar wel heel toegankelijk voor wandelaars die alleen boeken. Je maakt sportieve wandelingen onder de Zuid-Europese zon en geniet na de finishlijn van veel gezelligheid. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 60 en 70 jaar. Op deze pagina vind je trouwens nog veel meer leuke wandelreizen van Oad.

Bekijk de Wandel 4-Daagses van Oad
Wandelen op de boulevard van Marbella.
Marbella. (Foto: © Shutterstock)

Als een Loopend Vuurtje

De reisorganisatie Loopend Vuurtje organiseert een grote verscheidenheid aan wandelvakanties in Europa voor kleine groepen. Er zijn korte en langere wandelreizen en dagtochten van diverse niveaus. Veel mensen die deelnemen aan deze wandeltochten boeken de reis alleen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de reizen ligt tussen de 40 en 65 jaar. Zo’n 70 procent van de boekers is vrouw, alleen bij de wat zwaardere reizen is de verdeling 50/50.

Bekijk de reizen

Meer aanbieders van single wandelreizen:

  • Single wandelvakanties naar Spanje of Oostenrijk met Estivant
  • Wandelvakanties en hike-tochten in o.a. Oostenrijk, Zweden, Portugal, Spanje, Noorwegen, Italië met Singlereizen.nl.
  • Groeps- en singlereizen naar bijzondere natuurbestemmingen zoals Albanië, Argentinië, Armenië, Bulgarije, Georgië, Slowakije met Natuurlijk Reizen.
  • Gezellige en laagdrempelige dagwandelingen en wandelreizen voor singles via Funbreaks. Bijvoorbeeld reizen naar de Duitse Vulkaaneifel, de Belgische Ardennen of het Mullerthal in Luxemburg.