Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Routes in Flevoland

Welke wandelroutes en gebieden liggen er in Flevoland? Op deze pagina geven we je inspiratie.

Header | routes-flevoland
59 resultaten
Wandelafstand
Routekenmerken
Gefilterd op:

Wandelen in Flevoland

Wandelen in Flevoland saai? Nee joh! Bij Flevoland denken maar weinig mensen aan wandelen. En dat is zonde, want er zijn prachtige natuurgebieden in Flevoland te vinden. Zoals de Oostvaardersplassen, het Kuinderbos, het Wilgenbos, het Horsterwold en Nationaal Park Nieuwland. Er zijn tal van prachtige wandelroutes in Flevoland.

Mooiste wandelroutes Flevoland

Waterloopbos - Het Waterloopbos in Flevoland is een uniek uitje om te wandelen in Flevoland. Hier vind je behalve dertig schaalmodellen van het Waterloopkundig Laboratorium ook veel dieren zoals het ijsvogeltje en diverse libellen.

Nationaal Park Nieuwland - Nationaal Park Nieuwland is het nieuwste Nationaal Park van Nederland. Wandelen in Nationaal Park Nieuwland brengt je wilde dieren en ruige paden. Wandelen in Nationaal Park Nieuwland doe je vanuit Lelystad en Almere.

Noordoostpolder - De Noordoostpolder van Nederland is bijzonder. Je kunt er wandelen in het Kuinderbos, wandelen in het Waterloopbos, wandelen op het Vogeleiland en uiteindelijk wandel je er door de prachtige natuur van Flevoland.

Wandelen Marker Wadden

Wandelen op de Marker Wadden kan pas sinds kort. De Marker Wadden is een geliefd natuurgebied voor vogelaars en wandelaars. Wandelen op de Marker Wadden kan dan ook perfect. Spot jij de mooiste vogels?

Wandelen in Flevoland wilde dieren

Wandelen in Flevoland langs grote grazers kan prima. In Flevoland kom je zonder al teveel moeite langs grote grazers zoals Schotse Hooglanders en konikpaarden. Wandelen in Flevoland brengt daarmee een nieuwe dimensie aan je wandeling. Zoals de Oostvaardersplassen. Bevers spotten in de Oostvaardersplassen kan ook! Wist je dat er ook veel roofvogels zijn te spotten op je wandeling door Flevoland?

Wandelen Oostvaardersplassen

Wandelen in de Oostvaardersplassen is misschien wel het mooiste om te doen in Flevoland. Wandelen in Flevoland kun je het beste hier doen. Wandel door het gebied tussen Lelystad en Almere in en laat je verrassen door de mooie natuur.

De Oostvaardersplassen staan bekend om hun ongerepte schoonheid en ongeëvenaarde biodiversiteit. Met uitgestrekte moerassen, rietvelden en waterpartijen biedt dit natuurgebied een thuis aan talloze planten- en diersoorten.

Wandelen Nationaal Park Nieuwland

Wandelen in Flevoland kan perfect in Nationaal Park Nieuwland. Dit nieuwste nationale park ligt op de voormalige bodem van de Zuiderzee. Spot vogels, kom naar de Marker Wadden of wandel een langeafstandswandeling in Flevoland.

Wandelen in Flevoland steden

Almere - Voor wandelen in Almere heb je diverse opties. Zoals wandelen in het Lumierepark, wandelen in het pampushout, wandelen door het Kotterbos.

Lelystad - Wandelen in Lelystad betekent wandelen in een stad met een natuurlijk karakter. Met meerdere stadsbossen, romantische parken en de ruige natuur van de Oostvaardersplassen. Wandelen in Lelystad is leuker dan je denkt!

Urk - Wandelen op Urk en wandelen in Schokland is één van de topuitjes in Flevoland. Wandel door de dorpskern van Urk of laat je verrassen op je wandelroute door Schokland. Wandelen op Schokland kan met diverse wandelroutes.

Zeewolde - In Zeewolde kun je prachtig wandelen. Wandelen in Zeewolde brengt je rust, ruimte en wilde dieren. Onder andere het Horsterwold en de Stille Kern liggen in Zeewolde. Hier ervaar je het beste van wandelen in Flevoland!