Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wilgenbos Almere

Deze iets wat ongerepte wandelroute leidt je langs het Wilgenbos in Almere. Het bos bevindt zich rondom de voormalige Zandwinplas.

Wilgenbos Almere

De wandelroute Wilgenbos in het kort

Deze iets wat ongerepte wandelroute leidt je langs het Wilgenbos in Almere. Het bos bevindt zich rondom de voormalige Zandwinplas. Het spontaan ontstane bos doet denken aan een oerwoud en is vrijwel ondoordringbaar. In het voorjaar wordt het Wilgenbos overspoeld met de klanken van zangvogels, maar je vindt er ook ander bijzondere bewoners zoals de ijsvogel en de bever. De route leidt soms langs dichtbegroeide natuur en waterige paden. Daarom wordt aanbevolen om goede wandelschoenen aan te trekken.

De route begint en eindigt bij bezoekerscentrum De Trekvogel en is 3,5 km. Hier vind je meer informatie over het gebied. Voor kinderen is tegen een vergoeding een informatieve ‘rugzakroute’ verkrijgbaar. Je vindt de beschrijving van route ook in het VVV Wandelrouteboekje, waarin 10 wandelingen door heel Almere staan beschreven. Dit boekje is te koop bij VVV Almere.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Meer info over deze route