Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

3 favoriete natuurgebieden in de Noordoostpolder

In de Noordoostpolder vind je plekken waar de natuur overheerst en waar je urenlang kunt wandelen. Dit zijn de 3 meest verrassende wandellocaties in de Noordoostpolder.

Noordoostpolder
Noordoostpolder, foto: Marleen Annema

Bij een wandeling door de bossen denk je wellicht niet direct aan de Noordoostpolder. Toch vind je ook in Flevoland verrassende natuurgebieden. Plekken waar de natuur overheerst en waar je urenlang kunt wandelen. Dit zijn de 3 meest verrassende wandellocaties in de Noordoostpolder.

Kuinderbos

Het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Je vindt hier meer dan vijfhonderd plantensoorten, tachtig soorten vogels, zo’n vijftig soorten libellen en roofdieren als de boommarter. Boswachter Harco Bergman noemt dit gebied liefkozend ‘Klein Zweden’. “Omdat het hele plaatje klopt: de vogels op het water, de bomen eromheen, de rust…” Een uitgebreid interview met de boswachter staat in de nieuwste editie van Wandel.nl.

Meer informatie
Het Kuinderbos
Het Kuinderbos, foto: Marleen Annema
Waterloopbos

Waterloopbos

In het Waterloopbos komen techniek, geschiedenis en natuur samen. Hier werd ooit onderzoek uitgevoerd naar het gedrag van water. De modellen van ruim dertig waterwerken, zoals de Deltawerken en de haven van Bangkok, staan er nog steeds, maar raken steeds meer overwoekerd. Dat maakt het geheel eigenlijk alleen maar mooier! Kijk hier voor meer informatie over het Waterloopbos.

Meer informatie

Vogeleiland

In het Zwarte Water bij de Noordoostpolder ligt het idyllische Vogeleiland, een onbewoond eiland waar de natuur de baas is en waar meer dan zestig vogelsoorten broeden. Je kunt het eiland alleen bezoeken tijdens een excursie van Natuurmonumenten. Een echte jungle-ervaring!

Meer informatie