Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes bij RCN Vakantiepark Zeewolde (Flevoland)

Aan de rand van het Horsterwold – één van de grootste loofbossen van West-Europa – ligt RCN Zeewolde, direct aan het Wolderwijd. Het vakantiepark in Zuid-Flevoland biedt het beste van twee werelden: aan de ene kant het Veluwemeer met volop watersportmogelijkheden, aan de andere kant de rust en ruimte van bos en natuurgebieden, zoals de Oostvaardersplassen. Door de centrale ligging van de camping zijn ook grotere steden zoals Utrecht en Amsterdam dichtbij.

Flevoland, Zeewolde

Wandelmogelijkheden

Op ongeveer 2 kilometer van RCN Zeewolde wandel/ fiets je zo de Stille Kern in. Dit is het hart van natuurgebied Horsterwold. Een uniek gebied waar je overal kunt struinen in de voetsporen van de kudde wilde konikpaarden. Uitkijkpunt De Horsterberg en de 12 meter hoge uitkijktoren de Tuurtoren bieden prachtig uitzicht op dit uitgestrekte, wilde stukje Flevoland. Of wat dacht je van het Blote Voetenpad? Een leuke route met allerlei verschillende ondergronden van o.a. mos, houtsnippers, grind, modder, steen en andere verrassende materialen. Door het pad met blote voeten te bewandelen voel je de verschillen en krijg je als het ware een voetmassage. Leuk met kinderen!

Eten en drinken

Een lekker ontbijtje, een gezellige lunch of een warm diner. Het kan in de gezellige brasserie van RCN Zeewolde. Geniet vanuit de loungebanken op het terras van het prachtige uitzicht op de haven, met een kopje koffie, gebak, een uitgebreide borrelplank, een gezonde smoothie of een heerlijke ijscoupe.

Er zijn volop overnachtingsmogelijkheden op RCN Zeewolde. De natuur rond het Veluwemeer zorgt voor heel diverse kampeerplekken: uitzicht over het water, aan de rand van het bos of de mogelijkheid tot binnen- of buitendijks kamperen. Voor een echte buitenvakantie met meer comfort zijn op RCN Zeewolde verschillende accommodaties te huur: van eenvoudig tot exclusief met keus uit mobil homes, chalets of bijzondere safaritenten.

Tips voor mooie wandelroutes bij RCN Zeewolde