Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen en verblijven op de Veluwe

Als je de juiste wandelroute uitkiest, dan kan het voelen alsof je de hele Veluwe voor jezelf hebt. Lekker ongestoord genieten van het gevarieerde landschap, de wilde dieren en de frisse lucht. Vanaf RCN Vakantiepark de Jagerstee in Epe maak je de mooiste natuurwandelingen. We geven je drie wandeltips.

afbeelding van een edelhert.
Edelhert. (Foto: © Hans Drijer)

In samenwerking met RCN Vakantieparken

De Veluwe. Volgens velen een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is er zo gevarieerd, je geniet bijna ieder kwartier wel van een andersoortig landschap. Met een beetje geluk spot je ook nog de Veluwe Big Four: edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Hier geldt namelijk een 100% wildgarantie, oftewel je spot zeker weten wild tijdens jouw wandeling.

Aan de rand van de Veluwe vind je RCN de Jagerstee, de ideale uitvalsbasis voor een uitje in de natuur. Je vindt er rust, ruimte en avontuur op slechts een paar kilometer van het centrum van Epe. Samen met RCN Vakantieparken zetten we een paar mooie wandelroutes op een rij, waar je in de buurt van het bospark terecht kunt. Dit zijn de drie favoriete wandelingen van de parkbeheerders! Na je wandeling kun je bij Brasserie de Jagerstee terecht voor een lekkere kop koffie en uitgebreide lunch of diner.

afbeelding van twee wandelaars met hun hond in het bos.
(Foto's: © RCN Vakantieparken)
afbeelding van een stel dat uitkijkt over de heide met een informatiebord voor zich.

Vlonderpad, Tongeren (7 km)

Of je nu alleen gaat wandelen, met het gezin of met je hond. Het Vlonderpad op de Tongerense Heide is een wandeling voor iedereen. Deze start op 10 minuutjes rijden van RCN de Jagerstee. Tijdens de wandeling lijkt het net alsof je door drie verschillende landschappen loopt. Je start met een prachtig uitzicht op de heide. Vervolgens loop je over de kronkelende vlonderpaden door wetlands waar je de kikkers hoort kwaken. Om uiteindelijk uit te komen bij Landgoed Tongeren waar je kunt genieten van de bossen en beekjes.

Loop de route

Renderklippen, Epe (12 km)

Voor wie toe is aan een langere wandeling, is de route rond het Pluizenmeer een echte aanrader. De wandeling begint al goed bij het hertenkamp, waar je niet alleen herten ziet, maar ook kippen, konijnen en pauwen. Vervolgens kom je op de Renderklippen terecht. Hier heb je een prachtig uitzicht over de heidevlaktes, die in september helemaal paars kleuren. Daarna kom je uit bij het Pluizenmeer. Een mooie plek in het bos waar je veel kikkers zult vinden. Neem met lekker weer een picknickkleedje mee! Op het eind van deze route kun je heerlijk neerstrijken en wild spotten.

Loop de route
afbeelding van een konijntje in het gras.
Konijnen spotten.

Heidewandeling (10 km)

Bij deze wandeling start je op het Landgoed Tongeren. Hier loop je over een bijzonder landschap met vennetjes, stuwwallen en grafheuvels. Tijdens de avondschemering heb je een grote kans om everzwijnen tegen te komen. Je wandeling eindigt op de Tongerense Hei. Vergeet niet te genieten van het uitzicht op een van de vele bankjes die je onderweg tegenkomt.

Loop de route
afbeelding van een drone-foto van RCN de Jagerstee, van kampeertenten o.a.
Luchtfoto van RCN de Jagerstee.

Wil je verblijven in de natuur bij Epe?

Op deze pagina vind je nog veel meer wandeltips rondom Epe. Wil je volop van deze wandelingen en andere activiteiten op de Veluwe genieten, dan kun je hier goed vakantie vieren. Bij RCN de Jagerstee verblijf je aan de rand van de Veluwe en loop je vanaf je accommodatie zo de natuur in. Kies bijvoorbeeld voor een glamping tent middenin het bos of een comfortabele bungalow met privé sanitair. RCN biedt sfeervolle accommodaties waarmee je jouw natuurbeleving doortrekt en ontwaakt tussen de eekhoorns en vogeltjes.

Ga naar RCN de Jagerstee

Korting voor KWbN-leden

Als KWbN-lid ontvang je tot 25% korting op je vakantie bij RCN Vakantieparken. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Ja, ik wil ledenkorting
afbeelding van een gezin dat een vogelroute wandelt in de buurt van Epe.
Op een vogelwandelroute bij Epe.