Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

De Stille Kern Horsterwold

In de Stille Kern van het Horsterwold in Zeewolde mag je van de gebaande paden af. Daarmee heb je de grootste kans om reeën, vossen of ander wild tegen te komen.

De stille kern Horsterwold Zeewolde

De wandelroute De stille kern Horsterwold Zeewolde in het kort

In de Stille Kern van het Horsterwold in Zeewolde mag je van de gebaande paden af. Daarmee heb je de grootste kans om reeën, vossen of ander wild tegen te komen. De Stille Kern Struintocht is niet gemarkeerd. De route start bij de parkeerplaats aan de Flediteweg in Zeewolde. Loop via de Groenewoudse tocht naar het zuiden om vervolgens af te buiten naar de Bingelweg (een voormalige beheersweg). Je vervolgt de route naar het noorden en komt via het slenkgebied en de Grote Weide bij de Horsterberg uit. Vanaf daar gaat de route door het bos richting het oosten terug naar het startpunt.

De route begint en eindigt bij de parkeerplaats aan de Flediteweg in Zeewolde en is 8 km. De route is niet in het veld gemarkeerd, maar je volgt de routebeschrijving met daaraan gekoppelde ‘points of interest’. Meer informatie over het gebied en de wandelroute kun je verkrijgen bij de VVV Zeewolde. Tijdens natte perioden is het raadzaam om laarzen te dragen. Lees hier ook meer over teken.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.