Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

NS wandelroutes: 6x de mooiste NS-wandelingen

NS wandelroutes openen de poort naar de meest betoverende plekken in Nederland. Laat je meevoeren op reis, stap in de trein naar de mooiste bestemmingen. Stap voor stap, wandel van station naar station. Dit zijn de mooiste NS-wandelingen.

NS wandelroute Zutphen
Zutphen (Foto: © Rosan Harmens, Unsplash)

NS wandelroutes zijn wandelroutes waarbij je met de trein van station naar station wandelt. NS-wandelingen brengen je door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen. Elke NS wandelroute is verkrijgbaar in een routebeschrijving, kaartje en gpx-track.

NS-wandelroute Veluwezoom (15,6 km)

Deze NS wandelroute over de Veluwezoom is één van de oudste en populairste wandelroutes van de NS. Met deze NS wandeling start je in Dieren, door Nationaal Park de Veluwezoom en vanuit daar wandel je naar station Velp.

Startpunt: station Dieren
Eindpunt: station Velp

Bekijk wandelroute
NS wandelroute Veluwezoom
NS wandelroute Veluwezoom
NS wandelroute Rotterdam Maasstad
Rotterdam Maasstad (Foto: © dropStock, Shutterstock.com)

NS wandelroute Rotterdam Maasstad (15 km)

De skyline van Rotterdam is een geliefd uitzichtpunt om langs te wandelen. Deze NS wandeling neemt je via de Delfshaven, de Euromast en Hotel New York. De route start op station Rotterdam eindigt na 15 kilometer ook bij station Rotterdam. Vind je dit te ver? Dan kun je na 12 kilometer er ook voor kiezen om te stoppen bij station Rotterdam Blaak.

Startpunt: station Rotterdam Centraal
Eindpunt: station Rotterdam Centraal

Bekijk wandelroute

NS wandelroute Graafschapspad (19,1 km)

Een stukje onbekend Nederland; zo zou je deze NS wandeling door Zutphen, Lochem, Brummen, Dieren en Doetinchem kunnen noemen. Door het buitengebied van de Achterhoek, langs de zompige uiterwaarden van de IJssel. Deze NS wandelroute maakt eigenlijk deel uit van het Graafschapspad, een Streekpad van 124 km door de Achterhoek.

Startpunt: station Brummen
Eindpunt: station Zutphen

Bekijk wandelroute
NS wandelroute Graafschapspad
Graafschapspad (Foto: © Padwerkgroep Graafschapspad, Wandelnet)
NS wandelroute Woldberg Steenwijk
Woldberg Steenwijk

NS wandelroute Woldberg Steenwijk (14 km)

Een zeer gevarieerde NS wandeling: dit is de NS wandelroute Woldberg Steenwijk van 14 km. Je komt onder andere langs de grafheuvels van Eeserveld, over heidevelden en een robuuste uitkijktoren. Bij helder weer zie je zelfs Heerenveen en Giethoorn! Ideaal aan deze NS wandelroute is dat het startpunt én het eindpunt hetzelfde zijn.

Startpunt: station Steenwijk
Eindpunt: station Steenwijk

Bekijk wandelroute

NS wandelroute Mastbos (11 of 14 km)

Denk jij bij Breda aan de gezellige Brabantse gezelligheid? Dan zit je met deze NS wandelroute helemaal goed. Deze NS wandeling brengt je langs de Grote Markt, het Kasteel van Breda, door het Mastbos en haar mooie vennen en via kasteel Bouvigne weer terug naar het eindstation. Deze NS wandelroute is in 2 afstanden te wandelen: in 11 km en 14 km. Station Breda is het start- en eindpunt.

Startpunt: station Breda
Eindpunt: station Breda

Bekijk wandelroute
NS wandelroute Mastbos
Mastbos
NS wandelroute Kampina
Kampina (Foto: © R. De Bruijn Photography, Shutterstock)

NS wandelroute Kampina (18 km)

Het paarse goud: zo zou je de heidegebieden in de Brabantse Kampina gerust kunnen noemen. Deze NS route staat bij veel wandelaars bovenaan hun lijstje. En niet zonder reden! Oneindig paarde heidevelden, zilveren vennetjes en door Oisterwijk. De Parel van Brabant. Een topper van een NS wandelroute!

Startpunt: station Boxtel
Eindpunt: station Oisterwijk

Bekijk wandelroute

Wat zijn NS-wandelingen?

NS-wandelingen zijn speciaal samengestelde wandelroutes die starten en eindigen bij treinstations. Ze bieden een perfecte combinatie van openbaar vervoer en actief buiten zijn. Met tientallen routes verspreid over het hele land, bieden NS-wandelingen voor ieder wat wils. Of je nu van boswandelingen, duinpaden of historische steden houdt, er is altijd een route die bij je past. Bekijk alle wandelingen van station tot station op de website van de NS.

Bekijk meer routes

Ook interessant