Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Zorgeloos op pad met het Fletcher Klavertje Vier Arrangement

Wil je wandelen, maar ook comfort? Het Fletcher Klavertje Vier Arrangement biedt je als wandelaar het beste van twee werelden. Wandel.nl ervaarde dit zelf tijdens een wandelvakantie op de Veluwe.

Mooiste wandelgebieden van Nederland

Bij het Fletcher's Klavertje Vier Arrangement wandel je vier of vijf dagen lang maximaal vijftien kilometer per dag. Je kunt een rolkoffer meenemen, want je hebt geen omkijken naar je bagage. Als je klaar bent met de etappe, is je bagage al bij het volgende hotel afgeleverd. De perfecte manier om zorgeloos op pad te gaan en te genieten van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Door Saskia van den Brand

De eerste etappe van ons arrangement op de Veluwe start bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland in Heelsum. Hier krijg ik een foldertje met daarop de routebeschrijving. Ik lees de route eerst helemaal door en sla dan linksaf. Ik loop langs een paar kolossale huizen om vervolgens bij één van de mooiste golfbanen van Nederland uit te komen. Een echtpaar van middelbare leeftijd zit samen in een rood golfkarretje op weg naar de volgende hole. Ik loop langs de afrastering van de golfbaan, waardoor ik de swing en putten van alle beoefenaars goed kan observeren.

Beeldentuin op Landgoed Quadenoord
Beeldentuin op Landgoed Quadenoord, foto: Saskia van den Brand

Rustende koeien in het boerenland

Het eerste gedeelte van de route overlapt deels het Klompenpad Molenbeeksepad. Dit is goed te merken, omdat ik soms dwars door boerenland heen loop. Het gras staat hoog en kriebelt aan mijn benen. Als ik de weg oversteek, liggen koeien heerlijk te rusten. Ik loop met een grote boog door het gele bloemenveld.

Aan het eind kom ik op een fietspad en ga ik weer het bos in. Tijdens de wandeling loop ik voornamelijk op brede bospaden. Een erg leuke stop is het landgoed Quadenoord. Een man met bruin verwilderd haar is een nieuw beeld aan het maken in de werkplaats. Aan de overkant staan in het gras allemaal bronzen figuratief en speelse beelden. Ook is het mogelijk om de watermolen te bekijken en iets te drinken bij de caravan.

Daarna loop ik over een lang fietspad. Rond het jaar 1600 zijn in Nederland sprengenbeken gegraven die je eigenlijk alleen nog op de Veluwe tegenkomt. Vroeger leverden ze energie voor het aandrijven van watermolens. De route is vlak. Ik zie aan de rechterkant een prehistorische grafheuvel. Deze heeft verschillende malen als begraafplaats gediend. Ik zie vooral dat de bomen wat dichter op elkaar staan.

Ik sla de Hertogweg in. De zoete geur van pannenkoeken komt mij tegemoet. Dit is een mooie stop, want nu ben ik halverwege. Daarna kies ik voor de uitbreiding van drie kilometer. Het is jammer dat ik langs de snelweg loop, maar de Oost-Breukelderweg is schitterend. Nu hoor ik erg goed het lawaai van auto’s, terwijl de kolossale en lange rijen bomen erg mooi zijn.

Wandelen over bomenlanen
Wandelen over bomenlanen, foto: Saskia van den Brand
Kasteel Hoekelum
Kasteel Hoekelum, foto: Saskia van den Brand

Beukenlanen en een kasteel

Ik loop door de tunnel en kom in Natuurgebied Hoekelum. Het is zeker de moeite waard om hier langer te blijven. Hier zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Bij De Koffiekamer kun je relaxen. Kinderen spelen in de omgebouwde caravan en volwassenen genieten van de huisgemaakte koeken. In dit gebied kun je slenteren langs de vijverpartij, beukenlanen en eikenhakhout of kun je het kasteel bewonderen.

Het restant van de route gaat volledig door het bos. De lucht kleurt inktzwart en de regen valt binnen mum van tijd uit de hemel. Ik kan mijn routebeschrijving niet meer lezen en loop stug door. Drijfnat kom ik aan bij Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp in Wolfheze. Heel blij dat ik bij de receptie direct een handdoek krijg uitgereikt. De eerste etappe zit erop. Met een 3-gangen diner en een comfortabele hotelkamer kan ik mij voorbereiden op de etappe van morgen.

Tips

  • De route is 13,3 kilometer. Loop je de uitbreiding dan is het ruim drie kilometer meer.
  • Onderweg zijn niet heel veel bankjes. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om iets te nuttigen. Dit kan bij Bassie bij de beelden, pannenkoekenhuis of bij Landgoed Hoekelum.
  • Je kunt bij ieder Fletcher Hotel een lunchpakketje meenemen. Zo kun je optimaal genieten van je wandeling.
  • Het is mogelijk om fietsen te huren, waardoor je na je wandeling nog meer kunt zien van de omgeving.
Fletcher Hotel De Buunderkamp
Fletcher Hotel De Buunderkamp, foto: Saskia van den Brand

Hoe werkt het Fletcher Klavertje Vier Arrangement precies?

Het Klavertje Vier Arrangement is een 4- of 5-daags Fiets of Wandel Arrangement, waarbij je van hotel naar hotel wandelt of fietst. Tijdens deze route overnacht je in 3 of 4 luxe Fletcher hotels, die allemaal op fiets- of wandelafstand van elkaar liggen. Je geniet elke ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangen diner aan het einde van de dag. Ook kun je gebruikmaken van alle faciliteiten die het hotel te bieden heeft.

Voorafgaand aan je wandelvakantie kies je het hotel. De hotels waaruit je kunt kiezen, bevinden zich in mooie wandelgebieden in heel Nederland: van Zuid-Limburg tot het noorden en van de Veluwe tot de kust. Bij incheck in het hotel ontvang je een folder met daarin de wandelroute naar het volgende hotel. De routes gaan langs de mooiste plekken in de omgeving. Je bagage wordt naar het volgende hotel gebracht. Je route eindigt weer in het hotel waar je bent gestart, zodat je weer veilig met de auto huiswaarts keert.

Meer informatie over het Fletcher Klavertje Vier Arrangement