Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Woldberg Steenwijk (NS-route)

Vanaf Steenwijk loop je richting de grafheuvels Eeserveld. Langs het heideveld ga je weer terug naar De Woldberg. Op de flank van de berg vind je een robuuste uitkijktoren, met een mooi uitzichtpunt.

Header Woldberg Steenwijk (NS Route)
Wandelaars pauzeren op een bankje

De wandelroute Woldberg Steenwijk in het kort

Vanaf Steenwijk loop je richting de grafheuvels Eeserveld. Langs het heideveld ga je weer terug naar De Woldberg. Op de flank van de berg vind je een robuuste uitkijktoren, met een mooi uitzichtpunt. Zelfs Heerenveen en Giethoorn zijn bij helder weer te zien. Maar ook de kerktoren van Steenwijk, het station en het vlakke land met de weilanden waar je zojuist nog liep. Voor wie hoogtevrees heeft of opziet tegen een klim van 131 treden, is het goed toeven in het theehuis eronder.

Deze wandeling is een NS-route en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De route begint en eindigt bij station Steenwijk en is in totaal 14 km.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Meer info over deze route