Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Mastbos (NS-route)

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt, Het Kasteel van Breda, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater.

Mastbos
Duo aan het pauzeren in het Mastbos

De wandelroute Mastbos in het kort

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt vol horecagelegenheden, Het Kasteel van Breda met de Defensie Academie, Brabantse gezelligheid in ‘t Ginneken, het Begijnhof naast het Valkenbergpark, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater. De wandelroute Mastbos loopt vanaf het centrum langs de al deze plekken naar het Mastbos en weer terug. Tussen het station en het centrum ligt park Valkenberg, de vroegere tuin van het kasteel van Breda. Sinds 1812 is het een openbaar wandelpark. Bij de ingang staat een monument voor de graven van Nassau.

De wandelroute start bij het station Breda en eindigt hier ook. Je kunt kiezen tussen een wandeling van 11 of 14 km. De route is een NS-wandelroute. Met onderstaande button kun je de route downloaden.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Meer info over deze route
Afbeelding 3 Mastbos (NS Route)