Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Veluwezoom (NS-route)

Vanaf Dieren loop je de bossen van de Veluwe in. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten.

Veluwezeoom
Veluwezoom

De wandelroute Veluwezoom in het kort

Vanaf Dieren loop je de bossen van de Veluwe in. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten. In de heuvelachtige `Onzalige Bosschen' is het flink klimmen en dalen. Dit gebied behoorde vroeger tot het jachtdomein van de prinsen van Oranje. Je loopt langs machtige beukenlanen, paarse heidevelden en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de Posbank. Het tweede deel van de route gaat over de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg. Vanaf hier kun je kiezen tussen een route van 11 km naar Rheden of van 14 km naar Velp. De lange route volgt het dal van de Beekhuizense Beek.

De wandelroute start bij het station Dieren en eindigt bij station Velp of Rheden, afhankelijk van de lengte van de wandeling die je kiest. De route is een NS-wandelroute. Met onderstaande button kun je de route downloaden.

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Meer informatie over deze route