Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Warnsborn (NS-route)

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeltocht Warnsborn een goede optie.

De wandelroute Warnsborn in het kort

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeltocht Warnsborn een goede optie. Vanaf het station Arnhem loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. De route is dicht bij de stad, maar je wandelt toch in een glooiende, groene omgeving. In park Sonsbeek bevinden zich het bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands watermuseum. In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal. Ook dit kun je bezoeken.

Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek. Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen of je weg verder vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met zijn 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. Huis Zypendaal open van april tot en met oktober iedere zondag van 11.00-17.00 uur. Er zijn rondleidingen die starten op diverse tijdstippen  tussen 11.30 en 16.00 uur.

Deze route is een zogelnaamde NS-route en gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De wandeling start bij station Arnhem. Loop je de volledige route van 18 km, dan eindig je bij station Wolfheze. Je kunt de route inkorten tot 15,5 km; dan eindig je bij station Oosterbeek.

Meer informatie over deze route
Warnsborn

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.