Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontdek de nieuwe wandelnetwerken in regio Arnhem Nijmegen

Onbekend maar niet onbemind, dat zijn de nieuwe wandelnetwerken in de Liemers, de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de nieuwe routes!

Cid4378 Nieuwsbrief

Trek je wandelschoenen aan en ga iets nieuws ontdekken! Bijvoorbeeld hoe prachtig je kunt wandelen door gebieden die niet zo voor de hand liggen; zoals de Liemers, het Land van Maas en Waal en de Betuwe. Deze gebieden zijn voor menigeen onbekend om in te wandelen, maar dat is zeker geen reden om onbemind te zijn!

Water, natuur en cultureel erfgoed

De nieuwe wandelnetwerken, gelegen in de regio Arnhem Nijmegen, leiden je door een natuurlijke omgeving die rijk is aan cultureel erfgoed. In de uiterwaarden geef je je ogen de kost aan grote grazers en bevers. Misschien spot je ook nog bijzondere vogels als de roerdomp! De rijkelijke zoetwatertoevoer vanuit de grote rivieren in het gebied voorziet Nederland van drinkwater en maakt de bodem vruchtbaar voor de lokale fruit- en groenteteelt. Wist je bijvoorbeeld dat de Elstar-appel uit de Betuwe komt? Neem onderweg een trekpontje over oude waterlopen in de Liemers en ontdek ook de geschiedenis van de eens florerende steenindustrie in het Land van Maas en Waal. Kortom, laat je verrassen en ontdek hoe leuk het is om nieuwe gebieden te ontdekken.

Duo wandelend op de dijk met een kerkje op de achtergrond
Routebord op de dijk met de rivier op de achtergrond

Praktisch

Alle routes die deel uitmaken van de nieuwe wandelnetwerken, zijn voorzien van eenvoudig te volgen, gekleurde pijlen. Deze zijn ook voor mensen die kleurenblind zijn goed te onderscheiden. Wil je liever je eigen wandelroute uitstippelen op het netwerk? Maak dan slim gebruik van de keuzepunten waarmee je routes kunt combineren. Een stuk bij je route aanplakken? Of liever een kortere weg? Volg dan vanaf een keuzepunt naar keuze de kleur van je (nieuwe) route. De online wandelrouteplanner en gedrukte wandelkaarten, die te koop zijn bij de VVV, maken het plannen nog eenvoudiger! Kijk voor meer informatie op visitarnhem.com/wandelen of visitnijmegen.com/wandelen

Handige startpunten

In Druten, Horssen, Deest, Driel, Bemmel, Doornenburg en verschillende dorpen rondom Zevenaar vind je handige startpunten. Op ieder startpunt is parkeergelegenheid en er staan grote borden met daarop uitleg en een kaart van het netwerk.

Let op: Momenteel worden de laatste routepaaltjes van de wandelnetwerken geplaatst. Er kan al prima gewandeld worden in de regio's , maar sommige delen van de routes zijn nog niet volledig gemarkeerd. In het najaar zullen alle routes volledig gemarkeerd zijn.

Man lopend op de dijk