Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen

Het land van onze zuiderburen staat bekend om het Bourgondische leven. Deze langeafstandswandeling koppelt culinair en actief genieten aan een prachtig thema: wandelen langs trappistenabdijen.

Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen
Foto: ©Visit Wallonia - Olivier Legardien

Trappisten produceren bier met een missie. Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een trappistenklooster onder leiding van een kloostergemeenschap. Het grootste deel van de inkomsten gaat naar maatschappelijke doelen. Een bier wordt aangemerkt als trappist als aan deze eisen wordt voldaan. Er zijn maar dertien ter wereld die officieel de naam Trappist mogen dragen.

Drie abdijen

In de Ardennen zijn er drie te vinden. Deze abdijen zijn aan elkaar geregen tot een mooie wandeling van in totaal 290 kilometer. De GR-route heeft de bekende rood-witte markering én is herkenbaar aan de speciale abdijen-GR markering van gestileerde gele en oranje abdijbogen.

CR | Afbeelding 1 | Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen
Foto: ©Visit Wallonia - David Samyn

De route

De route voert je door de wouden van Chimay, een dunbevolkt en landelijk gebied, via de Maas en de gemoedelijke, heuvelachtige Famenne-streek naar Rochefort. Dit eerste gedeelte telt ruim 170 kilometer.

De volgende etappe van bijna 120 kilometer brengt je via de lieflijke Gaume-streek met huizen met Zuid-Frans karakter en de stoere omgeving van de Semois-rivier naar de abdij van Orval.

Afwisselende landschappen van de Ardennen

Deze wandelroute langs trappistenabdijen biedt je een uitstekende kans om de verschillende landschappen van de Ardennen te verkennen en om er een verblijf van een paar dagen van te maken. De wandelroute laat je misschien wel kennismaken met gebieden die je nog niet kende. Je kunt volop genieten van de rust die van de abdijen en de natuur uitgaat. De route is in twee richtingen bewegwijzerd. De routebeschrijving is zowel op papier als digitaal verkrijgbaar.

Klik hier voor meer info over de abdijenroute
CR | Afbeelding 2 | Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen
Foto: ©Visit Wallonia - David Samyn
CR | Afbeelding 3 | Wandelen langs trappistenabdijen in de Ardennen
Foto: ©Visit Wallonia - Denis Erroyaux