Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Spectaculaire uitzichtpunten in de Ardennen: 4 tips

In de Belgische Ardennen wandel je door een prachtig decor en langs adembenemende vergezichten. Samen met Visit Wallonia tippen we vier spectaculaire uitzichtpunten waar je wandelend van kunt genieten.

Kasteel van Reinhardstein
Kasteel van Reinhardstein (foto: ©Visit Wallonia - Dominik Ketz

In de Belgische Ardennen is de natuur de baas. Je vindt er indrukwekkende rotspartijen, snelstromende rivieren en immense bossen. Je wandelt er door een prachtig decor met schitterende uitzichten. Niet voor niets worden de Ardennen hoog gewaardeerd als wandelbestemming dicht bij Nederland. In samenwerking met Visit Wallonia selecteerden we vier schitterende uitzichtpunten mét een mooie wandelroute.

1. Le Tombeau du Géant in Botassart

De vertaling van Le Tombeau du Géant is het Graf van de Reus. Dit klinkt wellicht onheilspellend, maar niets is minder waar. Dit uitzichtpunt bezorgt iedere bezoeken een ultiem vakantiegevoel. Je kijkt uit over de meander van de rivier de Semois en de beboste heuvels.

Vanaf de parkeerplaats bij het uitzichtpunt starten verschillende wandelroutes. Wij raden aan om de Botassart route van 13 kilometer te lopen. Een stevige wandeling langs de oevers van de Semois. Deze route is ook perfect te combineren met een bezoek aan het stadje Bouillon.

Tombeau Du Géant
Tombeau Du Géant (foto: © Visit Wallonia - Jean Pol Grandmont)
 Le Nez Napoleon
Le Nez Napoleon (foto: ©Visit Wallonia - Dominik ketz)

2. Le Nez Napoleon in Waimes

Een uitspringende steile rotspunt die neerkijkt op de vallei van de Warche werd met een knipoog omgedoopt tot ‘de neus van Napoleon’. De wandelroute ‘Te voet rond het Kasteel van Reinhardstein’ brengt je langs het uitzichtpunt en nog veel meer hoogtepunten. Zo passeer je de 60 meter hoge waterval, het meer van Robbertville, het kasteel Reinhardstein en de kleine canyon van de Warche. En dat in nog geen 7 kilometer!

3. Les Aiguilles de Chaleux in Hulsonniaux

Eén van de mooiste kliffen van België torent hoog uit boven de rivier de Lesse. De naam is afgeleid van de naaldvormige rotsen. Dit uitzichtpunt is gelegen in het gebied Famenne-Ardenne, een Unesco Geopark. Het kalksteenmassief is kleurrijk en zelfs op de harde rotsen groeien planten en struiken.

Vanaf het dorpje Furfooz start een heerlijk ontspannen wandeling door het bos langs rivier de Lesse richting de Aiguilles de Chaleux. Onderaan de kliffen staat een picknickbankje waar je even kunt pauzeren voordat je de flinke klim naar boven start om getrakteerd te worden op de mooiste uitzichten. De route van 9 kilometer is blauw gemarkeerd en zeker de moeite waard.

Aiguilles De Chaleux
Aiguilles De Chaleux (foto: ©Visit Wallonia - Denis Closon)
Uitzicht vanaf de Valkenrots
Uitzicht vanaf de Valkenrots (foto: ©Visit Wallonia)

4. La Roche aux Faucons in Esneux

Vanaf de Valkenrots kijk je uit over de Ourthe, de rivier waarop je prachtige kanotochten kunt maken. Ook de wandelroutes langs de oever van de rivier zijn een aanrader. De 125 meter hoge rots biedt prachtige vergezichten. Op de top van de Valkenrots ligt ook een verdwijngat, waar de rivier onder de grond verder stroomt.

Vanaf het centrum van Esneux loopt een mooie wandeling van 10 kilometer waar je halverwege een klim maakt richting de vergezichten van de Valkenrots. De wandeling loopt over oude verbindingspaadjes, door bos, langs monumenten en de oevers van de Ourthe. De route is goed te volgen via de gele markering.