Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandelroutes in Utrecht

Welke wandelroutes en gebieden liggen er in de provincie Utrecht? Op deze pagina geven we je inspiratie.

Header | Drie historische plekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
150 resultaten
Routekenmerken
Wandelafstand
Gefilterd op:

Wandelen in Utrecht

Wandelen in Utrecht, is dat een stadswandeling? Wandelen in Utrecht is meer dan alleen de binnenstad. Wandelen in de provincie Utrecht betekent wandelen over de Utrechtse Heuvelrug, langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, door de Kromme Rijnstreek, wandelen in de Vuursche, de Kaapse Bossen, over Landgoed Groeneveld, de Pyramide van Austerlitz en nog veel meer.

Wandelen Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een betoverend stukje natuur gelegen in het hart van Nederland. Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug betekent wandelen door uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en pittoreske dorpjes biedt dit gebied een oase van rust en prachtige wandelmogelijkheden. Wandel over de Amerongse Berg, over de Grebbeberg of door steden zoals Veenendaal.

Wandelen Stormpad Leersum

Na de verwoestende valwind in Leersum, een dorp in de provincie Utrecht, vind je hier nu het Stormpad Leersum. Het omgewaaide bos ligt er nog net zo bij. Het Stormpad in Leersum brengt je via een houten pad over het omgewaaide bos.

Wandelen Kaapse Bossen

De Kaapse Bossen is een natuurgebied in Doorn. De Kaapse Bossen zijn vooral bekend vanwege De Kaap: een trappentoren van tientallen meters hoog met een uitzicht over de Kaapse Bossen. De Kaapse Bossen zijn ideaal voor kinderen!

Wandelen Pyramide van Austerlitz

Het avontuur begint bij de imposante Pyramide van Austerlitz, een iconisch monument dat diep geworteld is in de Nederlandse geschiedenis. Wandelen langs de Pyramide van Austerlitz betekent wandelen door weelderige bossen en weidse vlaktes. Met adembenemend uitzicht, maar ook de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen wandeling.

Stadswandelingen Utrecht

Stadswandeling door Utrecht is wat iedereen eens gedaan moet hebben. Utrecht, de bruisende stad in het hart van Nederland, heeft een rijke geschiedenis en een schat aan culturele schatten. Een stadswandeling is de perfecte manier om deze prachtige stad te verkennen. 

Stadswandelingen Vianen

Vianen, een verborgen juweel in het hart van Nederland, biedt een schat aan historie en schoonheid voor degenen die bereid zijn het te verkennen. Met zijn schilderachtige grachten, eeuwenoude architectuur en warme gastvrijheid, is een stadswandeling door Vianen een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Wandelen Rhenen

Ontdek het prachtige wandelen in Rhenen. Je vindt er de Grebbeberg, natuurgebied Kwintelooijen, Plantage Willem lll en diverse herkenningspunten zoals de 82 meter hoge Cuneratoren. Wandelen in Rhenen is één van de toppunten in Utrecht.