Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Rondje Rhenen

Gebied / Regio
Rhenen
Karakteristiek
Natuur en stedelijk
Afstand
9km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Uniek gelegen tegen de Grebbeberg op de Utrechtse Heuvelrug, omgeven door het groen en aan het water ligt de stad Rhenen. Kenmerkend voor Rhenen is de Cunerakerk met de gezichtsbepalende, 82 meter hoge Cuneratoren. De kerk was in de middeleeuwen vanwege de relieken van de Heilige Cunera een belangrijk bedevaartsoord. Rhenen is ook een stad met een rijk militair verleden, de grootste veldslag van Nederlandse militairen in WOII voltrok zich op de Grebbeberg.

Startpunt
Naam
Station Rhenen
Straat
Stationsplein 1
Postcode
3911 BK
Plaats
Rhenen
Rhenen
Rhenen (Foto Shutterstock: © Steve Photography)

De wandeling in het kort

De wandelroute Rondje Rhenen is een verrassende route door de sfeervolle straatjes van Rhenen met mooie uitzichten vanaf de Grebbeberg en over de Rijn. Je loopt door het oude centrum langs de imposante Cuneratoren en luxe villa’s richting de stadsbossen van Rhenen, de akkers in het binnenveld en de oevers van de Rijn. Een mooie combinatie van stad en natuur.

Kenmerken

  • Stad en natuur
  • Gemarkeerd (geel)
  • Verharde en onverharde paden

Cunerakerk

De Cunerakerk in Rhenen vind je middenin de binnenstad. Het is voor veel inwoners de trots van de stad. Met de 82 meter hoge Cuneratoren als hoogtepunt. De kerk is een laatgotische kerk: de bogen, versieringen en historische objecten hebben een indrukwekkende uitstraling. Je kunt de kerk op zaterdag tussen 10:30 en 12:30 gratis bezoeken. De actuele bezoekersinformatie vind je hier.

Cunerakerk
Cunerakerk (Foto: © Johan Bakker)

Moeke Rhenen

Als je een klein stukje afwijkt van de wandelroute kan je onderweg een hapje eten bij Moeke Rhenen. Dit restaurant ligt middenin de uiterwaarden, terwijl je geniet van een lunch, diner of gewoon een kopje koffie kijk je prachtig uit over de rijn met haar karakteristieke rijnaken.

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route? Ga naar de website van Routebureau Utrecht. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden.

Bekijk hier de route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.