Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Fotoroute Amersfoort

Gebied / Regio
Fotoroute Amersfoort
Karakteristiek
Stedelijk
Afstand
2.6km
Soort wandeling
A naar B
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Amersfoort is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nederland. Deze wandelroute leidt je langs de mooiste plekken van de stad, langs monumentale gebouwen, door pittoreske straatjes, langs kunst en natuur in de stad. Kortom, een heel afwisselende wandeling met ook heel veel leuke horeca voor een kopje koffie en om je foto’s even te bekijken natuurlijk.

Startpunt
Naam
Amersfoortse Kei
Straat
Arnhemsestraat 28
Postcode
3811 LH
Plaats
Amersfoort
Eindpunt
Naam
Eemhaven Amersfoort
Straat
Grote Koppel
Postcode
3813 AA
Plaats
Amersfoort
Koppelpoort

De wandeling in het kort

Houd je camera of telefoon bij de hand want tijdens deze fotogenieke wandeling kom je langs de mooiste plekjes van Amersfoort. De route start bij de Amersfoortse Kei, vervolgens wandel je langs de bekende Monnikendam, prachtige Amersfoortse Muurhuizen, de Kamerbinnenpoort, de Sint-Joriskers, Onze Lieve Vrouwentoren en nog veel meer. Na afloop heb je gegarandeerd een aantal mooie plaatjes geschoten.

Kenmerken

  • Stadswandeling
  • Te lopen via GPX-track
  • Verharde paden

De Monnikendam

De waterpoort Monnikendam is onderdeel van de tweede stadsmuur en werd rond 1400 gebouwd ter verdediging van de watertoegang. Onder de poort stroomt de Heiligenbergerbeek de binnenstad binnen. In de poort is ook het gelijknamige restaurant te vinden.  

Lieve Vrouwekerkhof

Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren vindt je het Lieve Vrouwekerkhof, in de volksmond het Lieve Vrouweplein. Dit plein is het historisch en cultureel toeristisch hoofdkwartier van de binnenstad van Amersfoort met een groot aanbod van toeristische activiteiten zoals de torenbeklimmingen, de bloemen- en snuffelmarkten, Theater De Lieve Vrouw, VVV Amersfoort en verschillende kroegjes en sfeervolle restaurants.

Onze Lieve Vrouwetoren
Onze Lieve Vrouwetoren (Foto Flickr: © Claudia Schillinger)

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route? Ga naar de website van Routebureau Utrecht. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden.

Bekijk hier de route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.