Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

De favoriete wandelroutes van…Astrid van de Nieuwenhof

Astrid van de Nieuwenhof probeert zoveel mogelijk mensen, ook mensen met reuma, te stimuleren om te wandelen. Op Wandel.nl deelt ze daarom haar drie favoriete wandelroutes.

Astrid van de Nieuwenhof
Astrid van de Nieuwenhof

1. De N70, Berg en Dal (Gelderland)  

'Als je mij vraagt naar mijn 3 favoriete routes, dan staat de N70 vanuit Berg en Dal denk ik wel op één. Tijdens mijn studie heb ik in Nijmegen gewoond en had ik veel leuke dingen om te doen, maar wandelen stond toen nog niet in dat rijtje. Wat zonde! Want wat woonde ik toen dichtbij mooie natuur. In een wandeling zoek ik afwisseling, bossen, open gebied, verhard en onverhard. Over dat laatste, wanneer ik veel verhard wandel, dan krijg ik meer last van mijn knie. Maar ik weet ook dat dat voor iedereen anders is.

De N70 zit voor mij alles in wat ik leuk vind. Met fantastische vergezichten en leuke klimmetjes. Maar ook pittige. Daarmee niet geschikt voor iemand met reuma? Dat ligt er maar net aan. Wanneer ik in redelijke conditie ben ik, gaat dit goed. Heb ik een slechte dag? Ja, dan is het door ploeteren. Iedereen is anders en iedere vorm van reuma is anders.'

2. Pieterpad (Oost-Nederland)

'Op twee zet ik een route van het Pieterpad. Helemaal in de kop van Groningen, was het voor mij iets te veel open ;-) Maar juist de afwisseling van het hele Pieterpad en daarmee de afwisseling die we in Nederland hebben, vind ik zo leuk.

Lastig kiezen welke etappe ik het mooiste vindt. Op de Sallandse Heuvelrug ben ik in ieder geval verliefd geworden. Rond Groesbeek en in Limburg is het ook schitterend.'

Landschap | Weiland
De N70 bij Berg en Dal

3. Routes van de Reuma Walk (Wolfheze of Amerongen)

'Op drie zet ik een route van de Reuma Walk en dan denk ik dat Wolfheze of Amerongen zullen moeten strijden om de winst. Ook bij deze routes is het de afwisseling en de schitterende natuur die me zo aanspreekt. Met op beide routes ook een aantal klimmetjes. Dit jaar hebben we voor de route in Utrecht een vlakkere route. Ook heel erg mooi, natuurlijk! Weer in een ander deel van Nederland. Super leuk!'

Reumawalk

Wat is de Reuma Walk?

Ruim twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Voor hen is bewegen niet zo vanzelfsprekend. Astrid organiseert in samenwerking met Wanda Catsman en ReumaNederland op zaterdag 11 september 2021 de Reuma Walk. Dit evenement is bedoeld voor mensen met reuma, maar ook mensen zonder reuma zijn van harte welkom. Er zijn dit jaar drie varianten van de Reuma Walk:

  • Reuma Walk Live in Utrecht: Wandel in Utrecht een route van 6, 11 of 16 kilometer. Je ontvangt een routekaart en er zijn onderweg rustposten. Iedere 5 kilometer kom je terug bij de startplek, zodat je jouw tocht makkelijk kunt inkorten.
  • Reuma Walk Home Edition: Wandel vanuit een zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld in je eigen buurt, een route van 5, 10 of 15 kilometer.
  • Reuma Walk Lokaal: Wandelgroepen of patiëntenverenigingen kunnen ook zelf hun Reuma Walk organiseren. Zij kunnen hiervoor een mail sturen naar info@reumawalk.nl .

Klik op onderstaande button voor meer informatie of om je in te schrijven voor de Reuma Walk.

Naar de site van Reuma walk

Meer lezen over wandelen en reuma?

In Magazine Wandel.nl nummer 2-2021 lees je een interview met Astrid van de Nieuwenhof en Margriet Hekkert. Zij hebben allebei reuma, maar wandelen regelmatig en stimuleren bovendien lotgenoten hetzelfde te doen. Je kunt Magazine Wandel.nl bestellen in onze webhop via de button hieronder. Of neem een abonnement en ontvang Magazine Wandel.nl vier keer per jaar (kies optie 2 van het KWBN-lidmaatschap).

Bestel Magazine Wandel.nl nummer 2-2021
nieuwe-koers-magazine-wandel-nl