Wandelvormen

Er bestaan verschillende wandelvormen: van wandelingen om volop aan je conditie te werken tot wandelingen die je juist tot rust laten komen. In de artikelen op deze pagina lees je meer over de diverse wandelvormen die je kunt beoefenen.
Wandelcoaching: dit zijn de voordelen

Wandelcoaching wordt steeds populairder. Wat is het precies en wat zijn de positieve effecten van wandelen met een coach? Wandel.nl ging op onderzoek uit en zet de voordelen op een rij.

Lees meer
Sssst….hoor de stilte tijdens een Stiltewandeling

De laatste zondag van oktober is het de Dag van de Stilte. Op deze dag zijn er op diverse plaatsen in het land Stiltewandelingen. Maar ook in de rest van het jaar kun je op diverse locaties aan Stiltewandelingen meedoen. Wat kan een Stiltewandeling je opleveren? Wandel.nl zocht het uit.

Lees meer
Bijzondere wandelvormen: van bootcamp tot wandelyoga

Nordic walking kent inmiddels iedereen, maar wist je dat er nog meer bijzondere vormen van wandelen bestaan? Bijvoorbeeld wandelen met speciale ringen of wandelen in combinatie met bootcamp? Met deze sportieve wandelvormen kun je net iets extra’s uit je wandeltraining halen, omdat je bijvoorbeeld ook je arm- en rompspieren traint. Wandel.nl zet verschillende wandelvormen voor je op een rij.

Lees meer
Verschillende wandelvormen

Wandelen is in principe je ene been voor het andere zetten. Dit kan echter op diverse manieren en in verschillende snelheden. Wandel.nl zet een aantal verschillende wandelvormen voor je op een rij. Van meditatief wandelen tot powerwalking.

Lees meer
Wat is nordic walking?

Nordic walking is een intensieve wandelvorm om je lichaam te trainen. Iedereen kan met stokken lopen, maar nordic walking moet je leren. Wat zijn de voordelen?

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.