Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvakantie Zeeland - mooiste wandelreizen Nederland

Een wandelvakantie Zeeland is ideaal als je even lekker wil uitwaaien in Nederland. Tijdens een wandelvakantie Zeeland ontdek je niet alleen fijne strandplaatsen, maar ontdek je ook mooie historische plaatsen zoals Middelburg, Veere en Goes. Tijdens een wandelvakantie Zeeland ontdek je enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In Zeeland leer je meer over de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland, Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen.

Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
De duinen in Zeeland, prachtige plek voor een wandelreis. (Foto: © PhilStev, Getty Images)

Bij wandelreizen hoef je alleen maar te genieten van de schoonheid om je heen, terwijl de rest wordt geregeld. Of je nu kiest voor een georganiseerde wandelreis of een individueel avontuur, jij bepaalt zelf het tempo. De wandelroutes zijn zo ontworpen dat je op je eigen ritme kunt genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Geniet van een Zorgeloze Wandelervaring in Nederland

Jouw bagage wordt met zorg van het ene naar het andere hotel gebracht. Zo loop je overdag enkel met een lichte dagrugzak, wat de ervaring des te aangenamer maakt. Kies je voor een wandelreis vanuit één hotel, dan heb je de mogelijkheid om vanuit daar georganiseerde wandeltochten te maken. Bovendien is er vaak nog ruimte om er met de auto op uit te trekken naar een sfeervolle stad in de buurt.

Mooiste wandelvakanties Zeeland

  1. Wandelvakantie Zeeland: Zeeuwse Eilanden
  2. Wandelvakantie Zeeland: Oosterschelde

Wandelvakantie Zeeuwse eilanden, Zeeland

Tijdens een wandelvakantie Zeeland op de Zeeuwse eilanden ontdek je alles wat Zeeland tijdens een wandelreis zo mooi maakt. Een unieke trektocht over de betoverende Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Begin je avontuur in de prachtige historische stad Middelburg en wandel richting het imposante vestingstadje Veere. Geniet van de adembenemende natuur en laat je betoveren door de rijke geschiedenis van deze bijzondere regio. Op Schouwen-Duiveland wacht een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Verken de uitgestrekte bossen, eindeloze stranden en majestueuze duinen van Boswachterij Westerschouwen. Bij deze wandelreis Zeeland ontdek je het mooiste van Zeeland in één wandelreis!

Boek deze reis
Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Veere, een prachtig dorp in Walcheren. (Foto: © Fotografiecor.nl, Fotografiecor.nl)
Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Oosterschelde in Zeeland, ontdek het tijdens je wandelvakantie. (Foto: © GAPS, Getty Images)

Wandelvakantie Oosterschelde, Zeeland

Eén van de meest adembenemende aspecten van Zeeland is Nationaal Park Oosterschelde. Dit nationale park is verreweg het meest natte nationale park dan Nederland rijk is. Daarnaast is het ook nog eens het grootste Nationale Park van Nederland. Je vindt er het hele jaar door met de unieke getijden trekvogels. Maar je vindt er ook nog veel grotere wilde dieren! Zeehonden en bruinvissen zijn dieren die je tijdens je wandelvakantie Zeeland in Nationaal Park Oosterschelde zult tegenkomen. Vogels zoals steltlopers, scholekster, kluut en tureluur scharrelen op het slib bij eb op zoek naar een lekker maaltje. Nationaal Park Oosterschelde is ideaal als wandelreis door Nederland.  

Wandelvakantie Zeeland: Ontdek de Pracht van Wandelen in Zeeland

Een wandelvakantie in Zeeland biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn uitgestrekte duinen, pittoreske kustlijn en schilderachtige dorpjes is Zeeland een paradijs voor wandelaars.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Tijdens een wandelvakantie Zeeland leer je meer over het Watersnoodmuseum. Op de fatale nacht van 1 februari 1953 werd Zuidwest Nederland geteisterd door een verwoestende watersnoodramp. Bijna 100 dijken bezweken onder de immense druk van het water, met een vreselijke tol van 1836 mensenlevens tot gevolg. Maar liefst 200.000 hectare vruchtbaar land verdween onder de kolkende golven, duizenden dieren vonden een tragisch einde en talloze huizen en gebouwen werden onherstelbaar beschadigd of volledig verwoest.

> Koop je tickets met korting voor het Watersnoodmuseum hier

Neeltje Jans

Neeltje Jans is een unieke plek waar natuurlijke pracht, rijke cultuur en geavanceerde techniek samensmelten. Deze locatie biedt een fascinerende inkijk in de verwoestende overstromingsramp van 1953 en de wereldberoemde Deltawerken. Een wandeling door het binnenste van de Stormvloedkering wordt nog indrukwekkender met deze achtergrondinformatie. Maar Neeltje Jans heeft nog zoveel meer te bieden. Het is een perfect dagje uit voor alle leeftijden. Bezoek de zeehondenshow of maak kennis met de walvissen. Ook is er een waterglijbaan en een orkaanmachine waarin je de kracht voelt van de natuurelementen.

> Koop je tickets met korting voor Neeltje Jans hier

Oosterscheldekering, Zeeland: Een Staaltje Ingenieurskunst

De Oosterscheldekering, ook wel bekend als het grootste en meest beroemde Deltawerk van Nederland, is een indrukwekkend staaltje van Nederlandse waterbouwkunde. Met zijn imposante lengte van 9 kilometer, sluit deze stormvloedkering de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Dit meesterwerk van techniek is de grootste stormvloedkering van Nederland en wordt gemiddeld één keer per jaar gesloten om het achterland te beschermen tegen de dreiging van overstromingen. Het is ontworpen om een hoogwatersituatie te weerstaan die statistisch gezien slechts eens in de 4000 jaar voorkomt.

Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
De Oosterscheldekering in Zeeland. (Foto: © GAPS, Getty Images)
Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Stadswandeling Veere, Zeeland. (Foto: © Mark22, Getty Images)

Stadswandeling Veere

Bij een stadswandeling Veere leer je meer over dit idyllische stadje, gelegen aan de oevers van het Veerse Meer. Veere staat bekend om haar prachtig bewaard gebleven historische gebouwen, schilderachtige straatjes en adembenemende uitzichten. Een stadswandeling door Veere is als een reis terug in de tijd, waar je de rijke geschiedenis tijdens een stadswandeling ervaart. De Markt vormt het centrum van Veere, omringd door charmante gevels en gezellige terrassen. Hier bevindt zich ook het imposante stadhuis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.

Stadswandeling Middelburg

Tijdens een stadswandeling Middelburg ontdek je het mooiste dat deze Zeeuwse stad te bieden heeft. De Markt is het centrale plein van Middelburg en je startpunt voor een stadswandeling Middelburg. Hier vind je gezellige terrasjes, lokale markten en prachtige historische gebouwen. Een boottocht door de grachten van Middelburg is een must-do tijdens je stadswandeling Middelburg. Laat je leiden door de kabbelende wateren terwijl de gids je vertelt over de rijke geschiedenis van de stad.

Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Stadswandeling Middelburg, Zeeland. (Foto: © Tromp Willem van Urk, Kruwt NL)
Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Stadswandeling Vlissingen, Zeeland. (Foto: © Barmalini, Getty Images)

Stadswandeling Vlissingen

Tijdens een stadswandeling Vlissingen zie je waarom deze stad in Zeeland zo geliefd is. Vlissingen is een stad doordrenkt met historische betekenis en een adembenemende kustlijn. Bezoek tijdens je stadswandeling Vlissingen Het Keizersbolwerk, een imposante vesting uit de 17e eeuw. Het biedt een indrukwekkend uitzicht over de Westerschelde. Of struin tijdens je stadswandeling Vlissingen over de boulevard van Vlissingen. Er komen majestueuze schepen langs! Bezoek tijdens je stadswandeling Vlissingen ook de Visafslag, Zeeuws Maritiem MuZEEum en Het Arsenaal.

Stadswandeling Goes

Een stadswandeling Goes moet zeker op je to do-lijst als je een wandelvakantie in Zeeland hebt. Goes, opgericht in de 10e eeuw, heeft zijn wortels diep verankerd in de Middeleeuwen. De architectuur van Goes weerspiegelt een rijkdom aan geschiedenis. Leer over de invloeden van verschillende tijdperken en stijlen op de gebouwen die nu nog steeds het stadsbeeld domineren. Of bezoek tijdens je stadswandeling Goes de haven: een levendig centrum van activiteit. Maak kennis met de maritieme geschiedenis en geniet van de sfeer terwijl schepen langs de kade dobberen.

Wandelvakantie Zeeland mooiste wandelreizen Nederland
Stadswandeling Goes, Zeeland. (Foto: © Photopixal, Getty Images)