Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen en verblijven langs het Veerse Meer en de Zeeuwse kust

Zeeland is de perfecte plek als je wilt genieten van zon, zee, strand, natuur én een verfrissend zeebriesje. Vanuit RCN vakantiepark de Schotsman in Kamperland maak je de mooiste wandelingen langs de Zeeuwse natuur. Wij geven een paar tips.

Zeeland, Kamperland

In samenwerking met RCN Vakantieparken

Op het Zeeuwse schiereiland Noord-Beveland vind je RCN vakantiepark de Schotsman. Gelegen aan het Veerse Meer, biedt het vakantiepark naast veel waterpret ook spectaculaire zonsondergangen. Ontdek wandelend de omliggende bossen, de kalme waterkant en het weelderige landschap. Struin over de wandelpaden, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de rustige omgeving. Naast natuur vind je er ook veel karakteristieke steden waar je jezelf uiteraard moet trakteren op een Zeeuwse Bolus.

Deze wandelroutes raden wij aan

Wil je weten waar je in de omgeving van RCN De Schotsman mooie wandelingen kunt maken? Hieronder vind je een paar wandeltips. Van leuke stadswandelingen tot natuurgebieden die je alleen te voet kunt ontdekken.

Rode wandelroute Zeepeduinen en Slot Haamstede (5,5 km)

Na een ritje over de Oosterscheldekering vind je op het schiereiland Schouwen-Duiveland de Rode wandelroute Zeepeduinen en Slot Haamsteden. Een leuk gemarkeerd ommetje van 5,5 kilometer uitgezet door natuurmonumenten. Je loopt hier langs authentieke Zeeuwse huisjes, het imposante Slot Haamstede en bunkers uit de Tweede wereldoorlog. Eenmaal in natuurgebied Zeepeduinen heb je de natuur voor jezelf, struin hier over de onverharde paden langs stuivende duinen en spot de vele watervogels  in de zoetwatermeertjes. Misschien spot je wel een van de Shetland pony’s of Schotse hooglanders die in het gebied grazen.

De Zeepeduinen bij Burg-Haamstede
De Zeepeduinen bij Burg-Haamstede (foto: ©Suze Vermeer)
Oranjezon

Natuurgebied Oranjezon (2,5 – 6,5 km)

In het prachtige natuurgebied Oranjezon wandel je door bos, duinstruweel, beschutte duinvalleien, verstuivingen en duingrasland. Het afwisselende landschap maakt en een belangrijk leefgebied van veel duinplanten- en diersoorten. Met een beetje geluk kom je onderweg oog in oog te staan met een damhert of ree! Dichterbij zee hoor je regelmatig de zee tussen de duinen door. Vroeger was Oranjezon een waterwingebied, dat je nog terug aan de zoetwaterkanalen en het naaldbos. Het gebied is alleen te voet toegankelijk. Er zijn vier gemarkeerde routes van 2,5 tot 6,5 kilometer uitgezet. Liever langer wandelen? Je knoopt de routes gemakkelijk aan elkaar.  

Wandelroute de Schotsman (5,8 km)

Vanaf het vakantiepark wandel je zo natuurgebied de Schotsman in. Struin 5,8 kilometer lang over onverharde paden die langs schorren en duintjes. In het gebied graast een kudde Schotse Hooglanders waarvan de kans groot is dat je ze gaat passeren onderweg. Neem wel je mobiel mee, de groene bewegwijzering is niet overal even duidelijk.

Boswachterij Westershouwen (2 – 12 km)

Boswachterij Westershouwen is het grootste bos van Zeeland. Ga je wandelen in dit gebied dan raden wij een route aan die langs de uitkijktoren van Haamstede leidt. De duin waar deze toren op is gebouwd is waarschijnlijk het hoogste punt van Schouwen-Duivenland. Vanaf de toren heb je uitzicht over zowel de zee, het duingebied, het uitgestrekte bos en de vuurtoren. Aan de reling van de toren hangen vele slotjes met initialen van geliefden om hun liefde te vereeuwigen.

In het bos vind je voornamelijk loofbomen en dennen, een paradijs voor vele vogels. Ondanks de populariteit van Boswachterij Westerschouwen voelt het gebied heerlijk rustig aan. Vanaf Excursieschuur Westerschouwen zijn verschillende routes uitgezet tussen de 2 tot 12 kilometer. Tevens vind je er twee speciale tegelpaden, geschikt voor rolstoel en kinderwagen.

Boswachterij Westershouwen
Boswachterij Westershouwen (foto: ©Lydia Alkema en Martijn Lemmers)

Boswachterspad Veerse Bos (5,7 km)

Het Boswachterspad Veerse Bos is een leuke slingerende tocht over water, langs kreken, rietland en door het oude Veerse Bos met al zijn bewoners. In het voorjaar geniet je van het lied van de wielewaal. De route van 5,7 kilometer is gemakkelijk te volgen via de blauwe markering. Vergeet na afloop niet een bezoek te brengen aan het mooie stadje Veere.

Reigerstraat Middelburg
Reigerstraat Middelburg (foto: Corine Westerink)

Stadswandeling Middelburg

Middelburg is een prachtige stad met een welvarend verleden. De stapelhandel in wijn en de latere overzeese handel van de VOC, WIC en MCC legden de stad geen windeieren. De binnenstad met haar vele monumenten laat zich natuurlijk het best bewonderen tijdens een stadswandeling. Je wandeling start bij het toeristische informatiepunt in De Drvkkery. Daar kun je verschillende routeboekjes krijgen waarmee je de stad op eigen houtje kunt verkennen. Stuk voor stuk leuke gidsen die naast de route ook historische achtergrondinformatie bevatten.

Boek je verblijf in Zeeland

Heb je de smaak te pakken in deze heerlijke omgeving? Geniet dan nog wat langer van alles wat Zeeland te bieden heeft met een lekkere koffie op het terras van Brasserie de Schotsman of verleng je avontuur met een verblijf op park.

Van zonnige, open kampeerplaatsen middenin de natuur tot luxe, moderne accommodaties. Wat je ook kiest, er is voor ieder wat wils. Met een overnachting aan of vlak bij het Veerse Meer ga je gegarandeerd een heerlijke vakantie tegemoet.

Bekijk het vakantiepark
Uitzicht op het Veerse Meer
Uitzicht op het Veerse Meer (foto: © Suze Vermeer)

Korting voor KWbN-leden

Wist je dat KWbN-leden tot 25% korting ontvangen op een boeking bij RCN Vakantieparken? Klik op de onderstaande button voor meer informatie en bekijk meteen waar je allemaal nog meer kunt verblijven.

Ja, ik wil ledenkorting