Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvakantie Gelderland - mooiste wandelreizen Nederland

Een wandelvakantie Gelderland is een vakantie in de grootste provincie van Nederland. In Gelderland vind je alles wat Nederland zo uniek maakt: wandelen op de Veluwe, wandelen door het Rijk van Nijmegen en ook wandelen langs wilde dieren. Een wandelvakantie Gelderland brengt je langs edelherten, damherten, wilde zwijnen, historische landgoederen en misschien spot je zelfs wel een wolf! Wat je ook gaat doen tijdens jouw wandelreis in Gelderland: genieten staat bovenaan.

wande
De Posbank op de Veluwezoom. (Foto: © HildaWeges, Getty Images)

Wanneer je op wandelreis gaat in Nederland, hoef je je geen zorgen te maken over je bagage. Alles wordt voor je gereld. Jouw bagage wordt zorgvuldig van het ene naar het andere hotel gebracht, zodat jij onbezwaard met alleen je dagrugzak kunt wandelen. Geen gesleep met zware tassen, maar puur genieten van de prachtige omgeving.

Geniet van de vrijheid met onze wandelreizen in Nederland

Of je nu kiest voor een wandelreis met één hotel als uitvalsbasis, of voor een tocht waarbij je van hotel naar hotel trekt, de keuze is aan jou. Bij een reis met één hotel als uitvalsbasis, heb je de mogelijkheid om van daaruit georganiseerde wandeltochten te maken.

Mooiste wandelvakanties Gelderland

  1. Wandelvakantie Gelderland: Veluwe
  2. Wandelvakantie Gelderland: Rijk van Nijmegen

Wandelvakantie Veluwe, Gelderland

De Veluwe is misschien wel het allerbekendste natuurgebied van Nederland. En dat is niet zonder reden. Je vindt hier de mooiste landschappen van Nederland. Of je nu struint over het Kootwijkerzand, een dagje wil ontspannen in Nationaal Park de Hoge Veluwe of liever op zoek gaat naar dieren in Kroondomein Het Loo: hier kan het allemaal. En mocht je meer willen weten tijdens je wandelvakantie Veluwe, dan zijn er genoeg historische steden om te ontdekken. Zoals Elspeet, Nunspeet, Amersfoort en Garderen. Wat je ook gaat doen tijdens jouw wandelvakantie Veluwe, hier ga je echt het allermooiste treffen dat je in Nederland kunt tegenkomen tijdens jouw wandelreis.

Boek deze reis
Wandelvakantie Gelderland mooiste wandelreizen Nederland
Nationaal Park de Hoge Veluwe. (Foto: © HildaWeges, Getty Images)
Wandelvakantie Gelderland mooiste wandelreizen Nederland
Het Rijk van Nijmegen. (Foto: © ChrisEcob999, Getty Images)

Wandelvakantie Rijk van Nijmegen, Gelderland

De stad Nijmegen werd al genoemd in de tijd van de Romeinen. Deze historische stad heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne wandelvakantie. Je wandelt door totaal verschillende landschappen. Bijvoorbeeld over de imposante Duivelsberg, die je kuiten flink op de proef stelt. Of ontdek de wilde paarden en wilde koeien tijdens je wandelvakantie Nijmegen in de Ooijpolder. En vergeet Fort Pannerden niet! Natuurgebied De Bruuk is misschien minder bekend, maar gaar golvende akkers en bloemrijke graslanden zijn dat zeker niet. Ontdek het tijdens een wandelvakantie Nijmegen.

Boek deze reis

Ook interessant

Wandelvakantie Gelderland: Ontdek de Betoverende Natuur van Gelderland

Wandelvakanties bieden een unieke manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de prachtige natuur om ons heen. Gelderland, gelegen in het hart van Nederland, is een bestemming die zich perfect leent voor een betoverende wandelervaring.

De Diversiteit van Gelderland

Gelderland staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van uitgestrekte bossen tot glooiende heidevelden en schilderachtige rivieren. Deze diversiteit creëert een ideale omgeving voor wandelaars van alle niveaus.

Wandelvakantie Gelderland mooiste wandelreizen Nederland
Nationaal Park de Veluwezoom, een prachtige wandelvakantie Gelderland. (Foto: © Martin Bergsma, )

Populaire Wandelroutes in Gelderland

1. Veluwezoom Nationaal Park

Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland, is een juweel van ongerepte natuur. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en wilde dieren biedt het een unieke wandelervaring. 

2. De Hoge Veluwe

Dit iconische nationale park is een paradijs voor natuurliefhebbers. Met zijn gevarieerde flora en fauna en de mogelijkheid om witte fietsen te gebruiken, is het de perfecte plek voor een ontspannen wandeling.

3. De Veluwe

De Hoge Veluwe is onderdeel van de Veluwe als geheel natuurgebied. De Veluwe beslaat diverse natuurgebieden. Waaronder het Kootwijkerzand, het Speulderbos, het Wekeromse Zand, Planken Wambuis, Kroondomein Het Loo, Het Deelerwoud en de Leuvenumse Bossen.

4. De Achterhoek

In Gelderland vind je ook de Achterhoek. De Achterhoek heeft veel verschillende landschappen, dat maakt wandelen in Gelderland ook zo leuk. Steden in de Achterhoek zijn onder andere Zutphen, Groenlo, Bronkhorst, Doetinchem en Hengelo.

Wandelvakantie Gelderland mooiste wandelreizen Nederland
Kasteel Doorwerth, ideaal als wandelvakantie. (Foto: © HildaWeges, Intreegue Photography)

Culturele Schatten Onderweg

1. Kasteel Doorwerth

Dit prachtige kasteel, omringd door weelderige tuinen, biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van Gelderland. Een bezoek aan dit historische juweel is een absolute must tijdens je wandelvakantie in Gelderland.

2. Kröller-Müller Museum

Dit wereldberoemde museum herbergt een indrukwekkende collectie van Vincent van Gogh en andere meesters. Een cultureel uitje dat je niet mag missen. Je vindt het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Veelgestelde Vragen

1. Wanneer is de beste tijd voor een wandelvakantie in Gelderland?

De lente en de zomer zijn ideale seizoenen, wanneer de natuur in volle bloei is en het weer aangenaam is voor lange wandelingen.

2. Zijn de wandelroutes geschikt voor beginners?

Absoluut! Gelderland biedt routes van verschillende moeilijkheidsgraden, zodat zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen genieten. Stevigere wandelroutes vind je onder andere in het Kroondomein, de Veluwezoom en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

3. Moet ik van tevoren accommodaties boeken?

Hoewel het mogelijk is om last-minute accommodaties te vinden, is het aanbevolen om van tevoren te boeken, vooral tijdens drukke seizoenen.

4. Zijn huisdieren toegestaan op de wandelroutes?

In de meeste gevallen zijn huisdieren welkom, maar het is altijd goed om vooraf te controleren welke regels er gelden. Op plekken waar veel wilde dieren leven, zijn honden niet altijd toegestaan.