Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvakantie Overijssel - mooiste wandelreizen Nederland

Tijdens een wandelvakantie Overijssel ontdek je de parels van de provincie vol water. Overijssel wordt vaak overgeslagen als het gaat om een wandelvakantie, en dat is zonde! Want deze oostelijke provincie heeft een boel te vertellen. De IJssel, ook wel de mooiste rivier van Nederland genoemd, wordt vaak geroemd door haar reis langs historische Hanzesteden als Deventer en Zwolle. Maar ook Twente, de regio die ook bekend staat vanwege haar herkenbare dialect. Tijdens een wandelvakantie Overijssel ontdek je de allermooiste provincie van Nederland!

Wandelvakantie Overijssel mooiste wandelreizen Nederland
Overijssel, de mooiste provincie voor een wandelreis. (Foto: © ChrisRinckes, Getty Images)

Bij onze wandelreizen in Nederland beweeg je moeiteloos van het ene naar het andere hotel. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over je bagage, dit wordt voor je geregeld. Jouw persoonlijke spullen worden met zorg van hotel naar hotel gebracht, waardoor jij je gedurende de dag enkel bezig hoeft te houden met je dagrugzak. Dit maakt het wandelen niet alleen gemakkelijker, maar ook veel lichter.

Zorgeloze wandelvakantie Overijssel met Bagagevervoer

Wanneer je een wandelreis in Nederland boekt met slechts één hotel als uitvalsbasis, heb je de mogelijkheid om van daaruit georganiseerde wandeltochten te maken. Bovendien is er vaak ruimte om er met de auto een dagje op uit te trekken en een prachtige stad te verkennen. De wandelroutes kun je op je eigen tempo afleggen, ongeacht of het om een georganiseerde groepsreis gaat of een individuele wandelervaring betreft. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden en ontdek de schoonheid van Nederland te voet.

Mooiste wandelvakanties Overijssel

  1. Wandelvakantie Overijssel: Twente
  2. Wandelvakantie Overijssel: Hanzesteden

Wandelvakantie Overijssel, Twente

Wie Twente zegt, zegt vaak ‘cola’ met een korte ‘o’ en lange ‘aa’. En toch is Twente veel meer dan een specifiek accent. Tijdens een wandelvakantie Twente ontdek je Ootmarsum, een kunstzinnig en authentiek stadje in Overijssel. Struin door de smalle straatjes, bezoek kleine restaurantjes en kunstzinnige ateliers. Ook is er genoeg tijd om tijdens je wandelvakantie Twente de omgeving te verkennen. Maak een wandeling tussen de 15 en 24 kilometer over diverse landschappen. Bijvoorbeeld het natuurgebied Springendal. Of moerasbossen vol ezels: je vindt ze tijdens je wandelvakantie in Twente.

Boek deze reis
Wandelvakantie Overijssel mooiste wandelreizen Nederland
Ootmarsum, mooie stad voor een wandelvakantie Overijssel. (Foto: © Hilda Weges, Intreegue Photography)
Wandelvakantie Overijssel mooiste wandelreizen Nederland
Deventer, de stad aan de IJssel. (Foto: © Hanssen, Getty Images)

Wandelvakantie Overijssel, Hanzesteden

Er zijn prachtige Hanzesteden te vinden in Overijssel. Denk bijvoorbeeld aan Deventer en Zutphen; beide prachtige steden strategisch naast de IJssel gelegen. In vroegere tijden waren beide steden grote handelssteden. De uiterwaarden van Deventer zijn ieder seizoen prachtig, zelfs in de winter wanneer het vaak – bewust – overstroomt. In Zutphen ontdek je de landgoederen, ideaal om vogels te spotten. En voor liefhebbers van cultuur is ook het stadje Bronkhorst erg interessant. Het wordt niet voor niets een museumdorp genoemd.

Boek deze reis

Ook interessant

Wandelvakantie Overijssel: Verken de Natuurpracht van Nederland

Een wandelvakantie in Overijssel biedt een unieke kans om de adembenemende natuur van Nederland te verkennen. Met zijn schilderachtige landschappen, uitgestrekte bossen en kronkelende rivieren is Overijssel een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Ontdek de natuur van Overijssel

De Betoverende Sfeer van Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het 'Venetië van het Noorden', is een pittoresk dorpje dat beroemd is om zijn charmante grachten en karakteristieke houten bruggen. Hier kunnen wandelaars genieten van een ontspannen tocht langs het water, omgeven door weelderig groen en traditionele Nederlandse architectuur.

Nationaal Park De Weerribben-Wieden

Dit uitgestrekte natuurgebied is een ware oase van rust. Met zijn uitgestrekte rietvelden, meren en moerassen is het een broedplaats voor diverse vogelsoorten. Maak een wandeling over de kronkelende paden en laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van De Weerribben-Wieden. Steden om te ontdekken zijn Giethoorn, Wetering, Ossenzijl, Kalenberg en Blokzijl.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Voor wie van een stevige wandeling houdt, is de Sallandse Heuvelrug de perfecte bestemming. Met zijn uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels biedt dit nationale park een spectaculair uitzicht over de omgeving. Steden in de Sallandse Heuvelrug zijn onder andere Holten, Hellendoorn, Nijverdal en Wierden.

Wandelvakantie Overijssel mooiste wandelreizen Nederland
Giethoorn, een stad aan het water in de Weerribben-Wieden. (Foto: © , Pixabay)
Wandelvakantie Overijssel: Zwolle is een prachtige Hanzestad. (Foto: © Thehague, Getty Images)
Wandelvakantie Overijssel mooiste wandelreizen Nederland

Historische Stadjes langs de IJssel

Naast de natuurpracht biedt Overijssel ook een schat aan historische steden langs de rivier de IJssel. Zwolle, Deventer en Kampen zijn stuk voor stuk pareltjes met een rijke geschiedenis en gezellige straatjes.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd van het jaar voor een wandelvakantie in Overijssel?

De lente en de zomer zijn ideale seizoenen om Overijssel te verkennen. De natuur staat dan in volle bloei en de temperaturen zijn aangenaam voor lange wandelingen.

2. Zijn er georganiseerde wandeltochten beschikbaar in Overijssel?

Ja, er zijn verschillende reisorganisaties die begeleide wandeltochten aanbieden door de prachtige natuur van Overijssel. Dit is een geweldige manier om de mooiste plekjes te ontdekken.

3. Zijn de wandelpaden geschikt voor beginners?

Absoluut! Overijssel heeft een gevarieerd aanbod aan wandelpaden, geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Er is voor elk wat wils.