Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvakantie Drenthe - mooiste wandelreizen Nederland

Een wandelvakantie Drenthe moet je zeker eens gemaakt hebben! Deze historische provincie is niet alleen bekend vanwege de eeuwenoude hunebedden, maar ook vanwege de vroegere ijstijd. Tijdens een wandelvakantie Drenthe ontdek je dat er hier in de ijstijd mammoeten leefden en sabeltandtijgers. Maar niet alleen dat, een wandelvakantie Drenthe brengt je ook rust en ontspanning zoals je dat in maar weinig Nederlandse provincies vindt.

Wandelvakantie Drenthe mooiste wandelreizen Nederland
Drentsche heideschapen in Drenthe. (Foto: © Hilda Weges, Intreegue Photography)

Kies voor een onvergetelijke wandelvakantie in Nederland, waarbij je bagagevervoer inbegrepen is. De logistiek wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op het ontdekken van de prachtige natuur en cultuur die je tijdens een wandelvakantie Drenthe ontdekt. Met alleen je essentiële spullen in een dagrugzak, kun je ongehinderd genieten van de wandeltochten. Denk aan een goede wandelkaart, water, snacks en eventueel een verrekijker voor het spotten van bijzondere dieren. Boek vandaag nog jouw wandelvakantie Drenthe!

Wandelvakantie Drenthe: Drentse Aa

Nationaal Park de Drentsche Aa heeft haar naam te danken aan de bijzondere beek die door het landschap loopt: de Drentsche Aa. Meanderend zoekt de beek haar weg door het kronkelende landschap van Drenthe. Tijdens een wandelvakantie Drenthe in de Drentse Aa ontdek je wat dit gebied zo mooi maakt. Maak kennis met de schaapsherders van Balloo, ontdek op de grens met Groningen waarom ook hier hunebedden staan en je sluit de reis af met een prachtige parel: de Drentsche Aa. De Drentsche Aa is geen rivier zoals velen denken, maar een verzameling beken die bij elkaar komen. Je ontdekt het tijdens een wandelvakantie Drenthe.

Boek deze reis
Wandelvakantie Drenthe mooiste wandelreizen Nederland
Drentsche Aa, prachtige plek. (Foto: © Fokke Baarssen, Fokke Baarssen Images)
Wandelvakantie Drenthe mooiste wandelreizen Nederland
Prachtige natuur tijdens wandelvakantie Drenthe. (Foto: © Catolla, Getty Images)

Wandelvakantie Drenthe: de Hondsrug

Een wandelvakantie Drenthe is niet compleet zonder een bezoek aan de Hondsrug. Hier komen het verleden, het heden en de toekomst naadloos bij elkaar. Niet voor niets wordt Drenthe ook wel de ‘oerprovincie’ van Nederland genoemd. Tijdens een wandelvakantie Drenthe over de Hondsrug heb je de mogelijkheid om te dwalen over de veen- en zandgebieden. Ontdek de schaapskooi van Balloo, beklim het Boomkroonpad of laat je inspireren over de uitgestrekte vlaktes van het Gasselterveld en het Drouwenerzand. Wat je ook gaat doen tijdens je wandelvakantie, na deze wandelreis ga je zeker weten anders kijken naar Drenthe. Mooier!

Boek deze reis

Ook interessant

Wandelvakantie Drenthe

Een wandelvakantie in Drenthe biedt een unieke kans om de adembenemende natuur van Nederland te verkennen. Met uitgestrekte bossen, schilderachtige paden en historische bezienswaardigheden is Drenthe de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Wandelvakantie Drenthe mooiste wandelreizen Nederland
Wandelvakantie Drenthe, Drents-Friese Wold. (Foto: © Martin Bergsma, Dutch Scenery)
Wandelvakantie Drenthe mooiste wandelreizen Nederland
Hunebedden in Drenthe. (Foto: © Hilda Weges, Intreegue Photography)

Wandelen door de Geschiedenis

De rijke historie van Drenthe komt tot leven tijdens een wandeltocht. Verken prehistorische hunebedden en middeleeuwse kastelen terwijl je door het landschap trekt.

Hunebedden: Stenen Getuigen van het Verleden

De hunebedden in Drenthe zijn eeuwenoude grafkamers, een fascinerend kijkje in de prehistorie van Nederland.

Kastelen en Landhuizen

Ontdek de majestueuze kastelen en statige landhuizen die verspreid liggen in de regio, elk met hun eigen verhaal.

Veelgestelde Vragen

Wanneer is de beste tijd voor een wandelvakantie in Drenthe?

De beste tijd voor een wandelvakantie in Drenthe is in de lente of de herfst wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de natuur op haar mooist is.

Zijn de wandelroutes geschikt voor beginners?

Absoluut! Drenthe biedt wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, dus er is voor ieder wat wils, inclusief beginners.

Wat is de mooiste plek in Drenthe?

De vijf mooiste plekken voor een wandelvakantie in Drenthe zijn als volgt:

  • Dwingeloo en Nationaal Park Dwingeloo
  • Drents-Friese Wold
  • Hunebedden in Drenthe
  • Nationaal Park de Drentsche Aa
  • Orvelte