Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

NS-wandeling Veluwezoom

Gebied / Regio
Posbank
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
15.6km
Soort wandeling
A naar B
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Dit is een van de oudste én populairste NS-wandelingen. Wandel vanaf het station in Dieren, door Nationaal Park Veluwezoom, naar eindbestemming station Velp. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten. Deze prachtige route gaat door de Onzalige Bosschenen het open heidegebied van de Posbank. Pauzeer bij de Carolinahoeve in de bossen bij De Steeg en Paviljoen de Posbank en geniet van al het lekkers wat deze gelegenheden te bieden hebben.

Startpunt
Naam
Station Dieren
Straat
Stationsplein 5
Postcode
6953 AA
Plaats
Dieren
Eindpunt
Naam
Station Velp
Straat
Stationsplein 5
Postcode
6881 WG
Plaats
Velp
Wandelroute Veluwezoom

De wandelroute Veluwezoom in het kort

Vanaf Dieren loop je de bossen van de Veluwe in. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten. In de heuvelachtige `Onzalige Bosschen' is het flink klimmen en dalen. Dit gebied behoorde vroeger tot het jachtdomein van de prinsen van Oranje. Je loopt langs machtige beukenlanen, paarse heidevelden en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de Posbank. Het tweede deel van de route gaat over de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg.

Kenmerken

  • Gemakkelijk te bereiken met het OV
  • Gemarkeerde route (Rood-Wit)
  • Hapje eten bij Paviljoen De Posbank of Restaurant De Carolinahoeve
  • Mogelijkheid om route te verkorten naar 11 km

Tip van de redactie

In Nationaal Park Veluwezoom, zeker in de omgeving van de Posbank bij Rheden, kan het soms erg druk zijn. Dit is met name in de weekenden het geval. Kies daarom bij voorkeur een rustiger moment om een wandeling te maken. Bijkomend voordeel is dat je dan ook meer van de natuur kunt zien.

De Carolinahoeve
De Carolinahoeve, bron https://www.decarolinahoeve.nl/

De Carolinahoeve

De Carolinahoeve is te vinden bij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Kom lekker op adem, geniet van het prachtige uitzicht en proef de lekkernijen die De Carolinahoeve te bieden heeft. Het adres is De Carolinahoeve 1
6944 JB De Steeg. 

Meer informatie

Beekhuizense Beek

Wij raden je aan om de volledige route te lopen naar station Velp. Het laatste stukje van de route loop je namelijk door de sprookjesachtige Beekhuizense Beek. Je loopt langs beekjes met mooie waterpartijen, leuke doorkijkjes en watervallen. Dat zijn de extra kilometers zeker waard. 

Paviljoen De Posbank

In het hart van de Posbank ligt Paviljoen De Posbank. Hier heerst een oase van rust. Geniet van het rustmoment midden in de prachtige groene omgeving. Perfect om weer om te laden met een heerlijke bak koffie of thee. Het assortiment van Paviljoen de Posbank is eerlijk, duurzaam én lekker. Het adres is Beekhuizenseweg 1,
6991 JM Rheden. 

Meer informatie
Paviljoen De Posbank
Paviljoen De Posbank, bron https://www.natuurmonumenten.nl/

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Wandelnet. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk hier de route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.