Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Rosandepad

Gebied / Regio
Oosterbeek
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
13km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren niet toegestaan

Wandel mee door het afwisselende landschap rond Oosterbeek. Ontdek de rijke historie van het gebied en wandel langs kabbelende beken, over beboste hellingen, door de uiterwaarden van Rosande en landgoederen met beukenlanen.

Startpunt
Naam
Airborne Museum Hartenstein
Straat
Utrechtseweg 232
Postcode
6862 AZ
Plaats
Oosterbeek
Landgoed Mariëndaal
Landgoed Mariëndaal, Afbeelding Henk Monster

De wandelroute Rosandepad in het kort

Het Rosandepad is één van de mooiste klompenpaden van Nederland. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. Volg de maroonrode markeringen in de vorm van een klomp. Geniet van de prachtige en afwisselende omgeving en wandel langs bos, parken en uiterwaarden. Ook kom je langs vele historische plekken, die deze omgeving te bieden heeft. Denk hierbij aan De Oude kerk van Oosterbeek, de watermolen en landgoed Mariëndaal. 

Let wel op: het pad kan in de winter en bij hoogwater modderig zijn. Neem daarom voorzorgsmaatregelen en trek het juiste schoeisel aan. Geniet onderweg van de vele horecapunten. We lichten er aan aantal uit. 

Kenmerken

  • Maroonrode markering in de vorm van een klomp
  • Het pad kan modderig zijn
  • Meerdere horeca onderweg
  • Gratis parkeren
  • Het startpunt is gemakkelijk te bereiken met OV
airborne museum hartenstein
© Airborne Museum 'Hartenstein'

Airborne museum Hartenstein

Ga voor een heerlijke koffie, vers gebak en lunch naar Museumcafé ‘Het Rode Hert’. Het museumcafé is van november tot en met februari geopend. Combineer de lunch met een bezoek aan het Airborne museum. Beleef van dag tot dag de gebeurtenissen tijdens de Slag om Arnhem. Ontdek door middel van de museumstukken wat de burgers en de militairen hebben moeten doorstaan in september 1944. 

Meer informatie

Landgoed Mariëndaal

Op landgoed Mariëndaal vind je twee leuke hoogtepunten. De unieke en fotogenieke 'groen bedstee'. Dit is een tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang. En Hoeve klein Mariëndaal waar je terecht kunt voor koffie, thee en heerlijke huisgemaakt taart. Gooi de beentjes even omhoog op het terras van de Theeschenkerij en geniet van het uitzicht op de pluktuin. Het adres is Diependalseweg 4, Arnhem. 

Meer informatie
Groene Bedstee (afbeelding: Henk Monster)
Groene Bedstee (afbeelding: Henk Monster)

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Klompenpaden.nl. Hier is het ook mogelijk om de route te downloaden. 

Bekijk de route hier

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.