Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Twiskeroute

Gebied / Regio
Roemersveld, bosgebied Het Smaal
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
16km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Geniet van deze prachtige route rondom Amsterdam. Het is een grote ronde van 16 km en maakt onderdeel uit van het wandelnetwerk Noord-Holland. Het is een schitterende wandeltocht en neem vooral je verrekijker mee om vogels te spotten. De route loopt over verharde en onverharde wegen.

Startpunt
Naam
Recreatieschap Twiske-Waterland
Straat
Noorderlaaik 1
Postcode
1511 BX
Plaats
Oostzaan
Twiskeroute
Bron: Wikipedia

De wandelroute Twiskeroute in het kort

Het Twiske is een veenplassengebied in de Zaanstreek en ligt ten noorden van Amsterdam. Het Twiske is onderdeel van het Waterland en bestaat voor één derde uit water. Waterland heeft twintig gemarkeerde routes, waarvan de Twiskeroute de langste en meest uit het oog springende route is. Je komt dan ook door het grootste gedeelte van het natuurgebied. De route gaat over dijken, weilanden en bossen. Wandelschoenen zijn zeker aan te raden. Ook de verrijkijker mag niet ontbreken. Spot vele water- en moerasvogels. Had pad wordt goed onderhouden en is hierdoor goed te bewandelen. Er zijn genoeg banken op de route, maar er zijn ook meerdere horecagelegenheden in de buurt.  

Kenmerken

  • Gemarkeerd (rode pijlen)
  • Het kan drassig zijn
  • Natura 2000-gebied
  • Meerdere horeca langs de route
  • Betaald parkeren
Twiskehaven
Twiskehaven, bron: https://twiskehaven.nl/

Twiske Haven

Wees welkom voor goed en eerlijk eten en drinken. Een prima plek om te relaxen. Geniet van de streekproducten uit de Twiske Moestuin. Lunch in het restaurant of op het terras. Het is een prachtige plek aan de haven

Meer informatie

Paviljoen Twiske

Geniet van het restaurant of het terras. Ook is er een take away loket voor een lekkere koffie of thee voor onderweg. Bij Paviljoen Twiske ontsnap je aam de hectiek van de stad. Ga voor de Twiske burger of kipsaté. De perfecte plaats om de wandeltocht af te sluiten. 

Meer informatie
Paviljoen Twiske

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Twiske waterland. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk de route hier

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.