Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Vennen van Huis ter Heide

Gebied / Regio
Loon op zand
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
8km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Ga voor deze afwisselende tocht en wandel over het 250 meter lange vlonderpad met prachtige uitzichten op dit vennengebied. Het is zelfs mogelijk om de kudde Schotse hooglanders tegen te komen. Deze runderen zijn erg belangrijk voor het in stand houden van dit gebied. Houd wel afstand, vooral als er jongeren bij zijn. Het is eveneens een heerlijk waterrijk vogelparadijs.

Startpunt
Naam
Natuurgebied Huis ter heide
Straat
Middelstraat 1
Postcode
5176 NH
Plaats
De Moer
Huis Ter Heide
Huis Ter Heide (Afbeelding: Maaike van Meerten)

De wandelroute Vennen van Huis ter Heide in het kort

Het huis ter Heide ligt in de omgeving Tilburg. Deze route is uitermate geschikt voor de wandelaar die ook geniet van prachtige natuur. Kom heerlijk tot rust in deze prachtige omgeving met bos, heide en Vennen. Volg de groene pijltjes en maak kennis met het gebied van Huis ter Heide. Deze route neemt je mee langs vele mooie punten zoals:

  • Een militaire opslag basis;
  • Graslanden met prachtige bloemen;
  • Veel vogelsoorten aan het Plakkeven;
  • Uitkijkplek over het Leikeven en ook over de heidevelden. 

Kenmerken

  • Gemarkeerd (groene pijltjes)
  • Vele prachtige uitzichten
  • Uitermate geschikt voor de natuurliefhebber
  • Gratis parkeren
T Moaske, De Moer

’t Maoske

’t Maoske wordt met trots de huiskamer van de Moer Genoemd. Geniet na een wandeling van koffie, thee, chocolademelk met slagroom. Bestel ook lunch van de uitgebreide menu kaart. Voor ieder wat wils. De bediening is zeer gastvrij en aardig.  

Meer informatie

Uitkijktoren

Halverwege de route kan je een uitkijktoren beklimmen. Speur over de graslanden en natte heidevelden en kijk uit op de route de je zojuist hebt gelopen. De kans is groot dat je de roodborsttapuit ziet en met veel geluk spot je ook een jagende slechtvalk. De valken broeden bovenop de Westpoint in Tilburg. 

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Natuurmonumenten. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk de route hier

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.