Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen in Nationaal Park Oosterschelde

Welke mooie wandelroutes zijn er in Nationaal Park Oosterschelde?

Wandelen in Nationaal Park Oosterschelde
Nationaal Park Oosterschelde, foto: Wendy Janse, Staatsbosbeheer

Nationaal Park Oosterschelde is het natste nationale park van Nederland. Toch kun je er ook goed wandelen. Wendy Janse, boswachter in het gebied voor Staatsbosbeheer, tipt de drie beste plekken om al wandelend het nationaal park te ontdekken.

1. De Schelphoek

“Een overblijfsel van de Watersnoodramp van 1953. Om de stroomgeul van de dijkdoorbraak is destijds een ringdijk aangelegd. Hierdoor ligt er nu een soort meertje. Na de ramp zijn er bomen geplant, waardoor een mooi bos is ontstaan. Tijdens een wandeling kun je onder andere kuifeenden en ijsvogels zien.”

2. Krekengebied Ouwerkerk

“Tijdens de Watersnoodramp stroomde bij Ouwerkerk zout water het land op, dat de grond ongeschikt maakte voor landbouw. Staatsbosbeheer heeft er toen bomen aangeplant. Nu is het een kreken- en bosgebied vol bosvogels, watervogels en roofvogels.”

3. Neeltje Jans

Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans ligt een gebied vol duinen, slufters, oevers en inlagen. “Aan de Oosterscheldekant heb je onder andere uitzicht op een meeuwenkolonie. Het strand aan de Noordzeekant is ideaal als je van strandjutten houdt.”

Meer informatie over Nationaal Park Oosterschelde