Wandelen en weersomstandigheden

Als wandelaar kun je te maken krijgen met alle typen weer: van regen en kou tot zon en hitte. Op deze pagina vertellen we waar je rekening mee moet houden in diverse weersomstandigheden.
Zo ga je veilig in je eentje op pad

In je eentje wandelen kan heel prettig zijn. Je komt helemaal tot rust, kunt je gedachten op een rij zetten en van de natuur genieten. Maar niet iedereen voelt zich veilig genoeg om alleen op pad te gaan. Daarom geven we tips.

Lees meer
Veilig over sneeuw en ijs wandelen

Nu het weer kouder wordt is de kans op sneeuw en ijs tijdens je wandeling groter. De meeste wandelongevallen in de winter zijn het gevolg van glijpartijen. Maar hoe wandel je dan veilig over sneeuw en ijs? Wandel.nl vertelt het je.

Lees meer
Wandelen in de zomer: waar moet je op letten?

De zon op je hoofd, bloeiende planten langs het pad: wandelen in de zomer is heerlijk. Er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen in de zomer. Wandel zet ze op een rij.

Lees meer
Wandelen in de hitte: pas op voor warmtebevanging

Als je gaat wandelen in extreme hitte moet je oppassen voor warmtebevanging. Wat doe je eraan en hoe voorkom je dit? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Hitteaandoeningen: zonnesteek

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is een zonnesteek. Wat doe je eraan en hoe voorkom je een zonnesteek?

Lees meer
Wandelen in de winter: waar op letten?

Wandelen in de kou vraagt extra voorbereiding. Waar moet je op letten als je een winterwandeling gaat maken?

Lees meer
Wat te doen bij onweer?

Wat moet je doen als je tijdens het wandelen wordt overvallen door onweer en bliksem? Lees onze tips.

Lees meer
Tips: wandelen in de hitte

Het is belangrijk om juist bij zomerse temperaturen de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, vooral als de temperatuur richting tropische waarden gaat. Lees hier waarom.

Lees meer
Hitteaandoeningen: flauwvallen

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is flauwvallen. Wat doe je eraan en hoe voorkom je flauwvallen?

Lees meer
Hitteaandoeningen: kramp

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is kramp. Wat doe je eraan en hoe voorkom je kramp?

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.