Wandelen en weersomstandigheden

Wandelen in de zomer: waar moet je op letten?

De zon op je hoofd, bloeiende planten langs het pad: wandelen in de zomer is heerlijk. Er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je moet nemen in de zomer. Wandel zet ze op een rij.

Lees meer
Wandelen in de hitte: pas op voor warmtebevanging

Als je gaat wandelen in extreme hitte moet je oppassen voor warmtebevanging. Wat doe je eraan en hoe voorkom je dit? Wandel.nl geeft je tips.

Lees meer
Hitteaandoeningen: zonnesteek

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is een zonnesteek. Wat doe je eraan en hoe voorkom je een zonnesteek?

Lees meer
Wandelen in de winter: waar op letten?

Wandelen in de kou vraagt extra voorbereiding. Waar moet je op letten als je een winterwandeling gaat maken?

Lees meer
Gezonde winterwandeling

Wandelen in de winter koud? Klopt, maar het is hartstikke gezond om door de sneeuw, de snijdende wind en de vrieskou te wandelen. De positieve effecten van een winterwandeltocht op een rijtje gezet. Vanaf nu heb je geen excuus meer om binnen te blijven!

Lees meer
Wat te doen bij onweer?

Wat moet je doen als je tijdens het wandelen wordt overvallen door onweer en bliksem? Lees onze tips.

Lees meer
Tips: wandelen in de hitte

Het is belangrijk om juist bij zomerse temperaturen de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, vooral als de temperatuur richting tropische waarden gaat. Lees hier waarom.

Lees meer
Hitteaandoeningen: flauwvallen

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is flauwvallen. Wat doe je eraan en hoe voorkom je flauwvallen?

Lees meer
Hitteaandoeningen: kramp

Een lange wandeling is gezond. Maar er zijn ook gezondheidsrisico’s zoals hitteaandoeningen. Een voorbeeld is kramp. Wat doe je eraan en hoe voorkom je kramp?

Lees meer