Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Walk Challenge Japan: ontdek het betoverende Japanse landschap

‘Yoisho!’ Oefen maar vast op de Japanse variant op het oer-Hollandse ‘Hè, hè!’, want de Walk Challenge Japan van Oad komt eraan. Dit is wat je uitroept als je in maart 2023 uitpuft van een prachtige wandeltocht in het betoverende Japan. Ga je mee naar het land van de rijzende zon?

afbeelding van een Japanse vrouw en de kersenbloesem.

Halverwege maart breekt in Japan de Sakura-periode aan, een tijd van kleurrijke kersenbloesems die het toch al betoverende landschap een extra dimensie geven. De perfecte tijd voor een serie prachtige wandelingen. Na succesvolle edities in China, Israël en het Verenigd Koninkrijk, belooft de Walk Challenge Japan een onvergetelijke reis te worden.

Tijdens je 17-daagse verblijf in het land van de rijzende zon, combineer je uitdagende wandelingen met interessante excursies. Je verkent onder meer Nagasaki, Mount Fuji, Ureshino, Omiya en Nara. Er staan zes begeleide groepswandelingen door idyllische landschappen, dorpjes en langs interessante monumenten op het programma.

Ja, ik wil meteen boeken
afbeelding van een molen en tulpenveld in Huis ten Bosch In Nagasaki
Huis ten Bosch in Nagasaki.

Nederland en Japan: eeuwig verbonden

Alleen al in de eerste week geniet je van een prachtig uitzicht over de baai van Nagasaki, breng je een bezoek aan het Park van de Vrede en ga je onder begeleiding van een gids naar themapark ‘Huis ten Bosch’. Hier hebben de Japanners een replica gemaakt van het koninklijk paleis, maar ook van bijvoorbeeld de Domtoren, Delft en de grachten van Amsterdam. Deze plek is exemplarisch voor de sterke relatie die Nederland en Japan al eeuwenlang onderhouden.

Ontdek het echte Japan

Tijdens en rondom de wandelingen van gemiddeld 20 kilometer lang zal je nog meer te weten komen over die bijzondere relatie. Zo begint dag 6 met een heuse openingsceremonie, waarna een aantal Japanse wandelaars met je meewandelen door de prachtige havenstad Nagasaki. Over de heuvels, langs het water, door de tunnels tot aan de historische plek Dejima – een kunstmatig eilandje waarvandaan de Nederlanders tussen 1641 en 1853 handel dreven met de Japanners.

afbeelding van een Japanse chef met sushi.
Japanse sushi.
afbeelding van herten in Nara.
Herten in Nara.
afbeelding van de Todai-ji tempel in Nara.
Todai-ji tempel in Nara.

Honderden herten

In de tweede week van de Walk Challenge reis je naar het midden van het land, waar je een bezoek brengt aan de Todai-ji tempel en het park van de oude keizerstad Nara, waar honderden herten vrij rondlopen. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de beroemde Mount Fuji niet ontbreken, en wat te denken van een dagje Tokyo? Deze bruisende metropool staat bol van de hoogtepunten, zoals het Imperial Palace, de Senso-ji tempel en de beroemde wijk Asakusa. Vergeet niet om een kopje thee te drinken in een echt Japans theehuis.

Reisbegeleiding van Oad

Natuurlijk kun je gedurende de hele reis rekenen op de professionele reisbegeleiding van Oad. Je slaapt tijdens deze verzorgde reis in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Uiteraard is er voldoende vrije tijd om de Japanse cultuur, de prachtige omgeving en de Japanse keuken ook zelf beter te leren kennen. Je sluit de indrukwekkende reis af met een gezamenlijk diner, waarbij je alle hoogtepunten nog eens met elkaar kunt delen en met recht in het Japans uitroept: ‘Yoisho!’

afbeelding van een tempel in Tokyo.
Tokyo.

Reisinformatie

De Walk Challenge Japan vindt plaats in maart 2023. In het arrangement is onder meer inbegrepen:

  • Vlucht vanuit Amsterdam of Brussel
  • Vervoer per bus en begeleiding van lokale (Engelssprekende) gidsen
  • Verblijf in 3 en 4*** hotels met ontbijt
  • Diverse excursies
  • Nederlandssprekende Oad reisbegeleiding tijdens de gehele reis
  • Handboek

Klik op de onderstaande button voor alle reisdetails en schrijf je in.

Schrijf je in voor de reis