Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Heuvelachtig Zuid-Limburg

Kort op de Belgische grens vind je tal van mooie wandelroutes in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Tijdens deze wandelvakantie van Oad wandel je in de omgeving van Vijlen en Valkenburg. Dé regio om kennis te maken met de uitgestrekte vlaktes, schitterende heuvels en Limburgse gastvrijheid!

Oud Valkenburg, Kasteen Schaloen
Oud Valkenburg, Kasteen Schaloen

In samenwerking met Oad.

Vijlen

De eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Vijlen. Na het ontbijt de volgende dag kun je de omgeving van Vijlen verkennen, dat ook wel het bergdorpje van Nederland wordt genoemd. In de omgeving zie je het krijt van het Mergellandplateau, de sfeervolle boomgaarden, kapelletjes en vakwerkhuizen.

Valkenburg

Via het bekende Krijtlandpad wandel je vanuit Vijlen naar het kloppende hart van het heuvelland: Valkenburg. Valkenburg werd in 2019 nog uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar om haar goed gemarkeerde paden, panoramische uitzichten en prachtige natuurschoon. Je moet hier ook zeker de tijd nemen om de omgeving te verkennen. Je wandelt van Valkenburg naar Maastricht over het Krijtlandpad en via het beroemde Pieterpad weer terug naar Valkenburg. Naast de wandelmogelijkheden heb je in Valkenburg ook tal van mogelijkheden om je te vermaken! Bezoek één van de vele grotten, de eeuwenoude kasteelruïne of kom tot rust op één van de vele terrasjes.

Valkenburg
Valkenburg
Uitzicht op het 'bergdorpje' Vijlen (afbeelding: Frans Berkelaar)
Uitzicht op het 'bergdorpje' Vijlen (afbeelding: Frans Berkelaar)

5-Daagse wandelvakantie

Zin gekregen om te wandelen in Zuid-Limburg? Kies dan voor de volledig verzorgde individuele 5-daagse wandelvakantie van Oad. Alles wordt voor je geregeld: de hotels, het bagagetransport tussen de hotels en je ontvangt een reisprogramma met de meest prachtige en unieke wandelroutes in de regio. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier