Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelen over de UNESCO Global Geopark de Hondsrug

Het wandelgebied de Hondsrug bevindt zich in de provincie Drenthe, gelegen tussen Emmen en Groningen. Gekenmerkt door bossen en heidevelden passeer je een van de mooiste en best bewaarde hunebedden in dit gebied.

De Hondsrug bij Odoorn
De Hondsrug bij Odoorn

In samenwerking met Oad.

Hunebedden

Tussen Exloo en Ees liggen 5 hunebedden waarvan één waarschijnlijk de oudste is die nog bestaat. Middenin de prehistorie vestigden er in dit gebied boeren die voor die tijd indrukwekkende grafmonumenten bouwden die wij kennen als de hunebedden. In de naastgelegen plaats Borger bevindt zich het hunebedcentrum dat je alles leert over het leven in die tijd.

Pingoruïne

Onderweg tijdens de wandeltocht naar Odoorn loop je over de heide en door de bossen van Buinen. Ongeveer halverwege de wandeltocht kom je langs een Pingoruïne. Een pingo is een heuvel die ontstaat door het uitzetten van onderliggend grondwater. Je vindt ze vandaag de dag in bijvoorbeeld Alaska en Groenland. Als dat water smelt blijft er een soort krater over. Dit noemt men een pingoruïne en juist die zijn in Drenthe te vinden! Prachtig voor de liefhebbers om recht in de geschiedenis te kijken tijdens je wandeling.

Hunnebed op de Hondsrug
Hunnebed op de Hondsrug
Schapenpark Odoorn
Schapenpark Odoorn

Schapenpark Odoorn

Een wandeling door het schapenpark in Odoorn kan niet ontbreken. Op die plek zijn er Drentse heideschapen die er het hele jaar door vredig vertoeven. Dichtbij gelegen is de uitkijktoren de ‘Poolshoogte’, vanuit hier heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.

De Mandelanden

Ten zuiden van de plaats Borger ligt het natuurgebied de ‘Mandelanden’. Dit is een plek waar veel vogelsoorten samenkomen. Maar ook beekvissen, salamanders, kikkers en zelfs bevers zijn er door de oplettende natuurliefhebber te spotten! Vanaf de uitkijktoren aan de weg tussen Borger en Ees heb je uitzicht over al het natuurschoon.

Boomblauwtje
Boomblauwtje

Ontdek de Hondsrug tijdens een 5-daagse wandelvakantie

Zin gekregen om te wandelen over de Hondsrug? Kies dan voor de volledig verzorgde 5-daagse wandelvakantie van Oad. Alles wordt voor je geregeld: de hotels, het bagagetransport tussen de hotels en je krijgt een reisprogramma met de meest prachtige en unieke wandelroutes. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk de wandelvakantie hier