Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Groot-Brittannië: Schotland op zijn mooist

Schotland is het beste wandelend te ontdekken! Dit prachtige land bestaat uit talloze eilanden en hooglanden en de meest authentieke steden en dorpen. De combinatie van natuur en cultuur maakt het de ideale wandelbestemming. Je hebt alles in één: bijzondere eilanden, natuurgebieden, steden én kastelen. We lichten een aantal hoogtepunten uit.

Uitzicht over kasteel Schotland

In samenwerking met Oad.

Edinburgh

Een bezoek aan deze indrukwekkende Schotse hoofdstad kan niet ontbreken. Middels een stadsrondrit kun je de highlights van de stad te zien. Maar verkennen op eigen gelegenheid is minstens zo interessant! Wandel door de ‘old town’ en waan jezelf terug in de tijd.

Uitzicht op Endinburgh
Uitzicht op Endinburgh
Wandelroute op eiland Kerrera
Wandelroute op eiland Kerrera

Eiland Kerrera

Dit idyllische eiland ligt dichtbij het vaste land en is gemakkelijk te bereiken per veerboot speciaal voor voetgangers en fietsers. De perfecte plek om lekker uit te waaien en te genieten van al het groen om je heen!

Standing stones, steencirkels en grafheuvels

In een weiland tussen de schapen, net onder het plaatsje Kilmartin, zijn de ‘standing stones’ te vinden. Deze rechtopstaande stenen stammen uit de prehistorie en dienden naar alle waarschijnlijkheid als maanobservatorium. Mogelijk kon men toendertijd met behulp van de stand en posities van de stenen maansverduisteringen voorspellen.

Ontdek Schotland zelf tijdens een 10-daagse wandelvakantie

Zin gekregen om te wandelen in Schotland? Ga dan mee met de volledig verzorgde 10-daagse wandelvakantie van Oad. Echt alles wordt voor je geregeld: je verblijf, het reisprogramma met prachtige wandelroutes, Oad zorgt voor je bagage en je reist in een comfort class bus. Bovendien worden de wandelingen begeleid door een wandelbegeleider die de streek op zijn duimpje kent. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk deze wandelvakantie hier
Grootste dal van Schotland: Glen Coe
Grootste dal van Schotland: Glen Coe