Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Duitsland: Ontdek bossen en meren in de Harz

In het noorden van Duitsland vind je het prachtige natuurgebied de Harz. De groene bossen, kristalheldere beekjes en meren en goed aangelegde wandelroutes maken de Harz tot een fijne wandelbestemming. Wij tippen je een aantal hoogtepunten.

Hart van de Harz (Duitsland)

In samenwerking met Oad

Bezoek de hoogste berg van Noord-Duitsland

Met ongeveer 1140 meter hoogte is De Brocken de hoogste berg van Noord-Duitsland. Doordat de Harz een uitstekend wandelnetwerk kent, kun je ook hier kiezen voor een wandelroute die bij jouw conditie past. Wil je een keer iets anders dan wandelen? Stap dan in het dorpje Schierke op de stoomtrein en reis over de oudste spoorlijn van Duitsland naar de top, een geweldige ervaring!

Wandel naar de top van de Wurmberg

Naast de hoogste berg Brocken ligt de Wurmberg, ook een prima locatie voor een mooie wandeling. Rondom de Wurmberg vind je veel verschillende en goed bewegwijzerde wandelroutes die je leiden naar de top (971 meter). Afhankelijk van je conditie kun je zelf een route kiezen die bij jou past. Je wandelt over smalle en ongerepte paden en kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Harz. De wandeltocht naar de top is een aardige klim maar zeker de moeite waard! Wil je het jezelf wat makkelijker maken dan kun je ook met de langste kabelbaan van Noord-Duitsland naar de top.

Uitzicht vanaf de Wurmberg
Uitzicht vanaf de Wurmberg
Rotsformatie nabij Thale
Rotsformatie nabij Thale

De mythische ‘heksendansplaats’ in Thale

Net buiten het dorpje Thale ligt de heksendansplaats. Er gaan verhalen rond dat de berggodinnen hier vroeger wilde feesten hielden. Tegenwoordig vind je er een museum en een openluchttheater in middeleeuwse stijlen. Uiteraard kun je via een stijl en uitdagend wandelpad deze plek bereiken, maar je kunt ook de gondelbaan pakken. Eenmaal boven heb je een heerlijk uitzicht over het noordelijke Harzvoorland.

Wandelvakantie in de Harz

Zin gekregen om te wandelen in de Harz? Ga dan mee met de volledig verzorgde 6-daagse wandelvakantie van Oad. Echt alles wordt voor je geregeld: je verblijf, het volledige reisprogramma met prachtige wandelroutes en de reis in een comfort class bus. Bovendien worden de wandelingen begeleid door een wandelbegeleider die de streek op zijn duimpje kent. Zo kom je op de mooiste plekjes!

Bekijk de wandelvakantie hier