Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Dit is jullie favoriete wandelruitrusting van 2023

Met de juiste kleding en materialen kun je veel plezier halen uit je wandelingen. In enkele gevallen kan het zelfs de kans op blessures verkleinen. Welke wandeluitrusting was in 2023 favoriet? Wij presenteren: de meest populaire items op Wandel.nl!

Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; wandeljurkjes
We werden allemaal blij van wandeljurkjes.
Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; wandeljurkjes.
Met stip op 1 in de uitrusting top-5: het wandeljurkje. (Foto: © Lizanne Croonen)

#1 Favoriet in 2023: wandeljurkjes

Met het huidige weer voelt het wellicht ver weg, maar in 2023 heeft de zon flink geschenen en konden we geregeld met onze blote wandelbenen de paden op. Het bleek een uitstekend jaar voor wandeljurkjes. Wij waren in elk geval te spreken over de nieuwe wandeljurkjes van Royal Robbins, zo was te lezen in een recensie. Het artikel werd verreweg het meest gelezen van alle artikelen over wandeluitrusting in het afgelopen jaar. Betekent dat voor in het nieuwe jaar: minder onflatteuze wandelbroeken en meer modieuze wandelmode om het lijf? We gaan zien of er een trend is gezet!

Lees meer over wandeljurkjes

#2 Favoriet in 2023: regenjas

In het natte Nederland kun je eigenlijk niet zonder: de regenjas. Wanneer het hard of langdurig regent, wat het in de laatste maanden van het jaar absoluut heeft gedaan, moet je als wandelaar op dit item kunnen vertrouwen. Een goede regenjas is waterdicht, ademend, liefst lichtgewicht en lekker klein op te vouwen. De belangrijkste tips voor het kopen van een regenjas zijn veelvuldig geraadpleegd dit jaar en staan steady op nummer 2 van dit lijstje.

Kooptips: regenjassen
Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; regenjas.
De regenjas is een favoriet item in 2023. (Foto: © Shutterstock)
Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; veters rijgen
Veters rijgen: daar willen we meer over weten. (Foto:© Feterz)

#3 Favoriet in 2023: veters

In 2023 werd op Wandel.nl veel gezocht naar veters en rijgtechnieken. Het lijkt misschien maar een klein onderdeel, die veters, maar ze kunnen een wereld van verschil maken voor het welzijn van je voeten. Van knellende tenen tot een instabiele middenvoet, met de juiste rijgtechniek van je wandelschoenen kun je voetproblemen voorkomen.

Tip: KWbN-leden kunnen in 2023 nog gebruik maken van 3 euro ledenkorting op een bestelling bij Feterz. Zij hebben een groot assortiment aan veters in allerlei kleurtjes, lengtes en materialen. Je vindt de speciale kortingscode via je Wandelvoordeelpas in de Wandel.nl-app.

Lees meer over veters rijgen

#4 Favoriet in 2023: hoge en lage compressiesokken

Op Wandel.nl schrijven we geregeld over de toegevoegde waarde van wandelen met compressiesokken. Ze helpen tegen het opzwellen van je benen en kunnen vermoeidheid voorkomen. Compressiesokken hebben allang geen stoffig imago meer. Sterker nog, er komen steeds weer noviteiten en hippe designs op de markt, waaronder dit jaar de collectie lage compressiesokken van STOX. We schreven over de verschillen tussen hoog en laag en hier bleek veel interesse in te zijn.

Lees over hoge en lage compressiesokken
Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; compressiesokken
Hoge en lage compressiesokken. (Foto: © STOX Energy Socks)
Dit is jullie favoriete wandelruitrusting; wandelschoenen
Wandelschoenen: we kunnen er niet genoeg over lezen en leren. (Foto: © Hanwag Benelux)

#5 Favoriet in 2023: wandelschoenen

Het mag geen verrassing zijn dat jullie op Wandel.nl rondstruinen in de hoop wat meer te leren over wandelschoenen. Wat opvalt, is dat er ook veel interesse is in het behoud van je schoenen: komen ze nog door de APK? Kun je ze eventueel verzolen en een tweede leven gunnen? Duurzaam omgaan met je wandelschoenen is een hot topic. Maar uiteindelijk wilden we het liefst lezen waaraan een goede wandelschoen moet voldoen en dan kom je toch uit bij de kooptips.

Kooptips: wandelschoenen

Meer tips voor je wandeluitrusting

De bovenstaande zaken waren weliswaar populair in 2023, maar de doorgewinterde wandelaar kan misschien nog wel wat extra tips voor de juiste uitrusting gebruiken. Doe inspiratie op met de onderstaande artikelen of zoek met filters onder ‘Uitrusting’.

Zoek naar wandeluitrusting