Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Hoge of lage compressiesokken, wat is het verschil?

Compressiesokken helpen tegen het opzwellen van je benen en kunnen vermoeidheid voorkomen. STOX Energy Socks is bekend van de hoge compressiesokken maar lanceert deze maand een nieuwe collectie met lage sokken. Wij vroegen ons af, wat is eigenlijk het verschil? Samen met STOX leggen we het je uit.

STOX Energy Socks

Hoe werken compressiesokken?

Eerst gaan we terug naar de basis, want hoe werken compressiesokken eigenlijk? Compressiesokken maken gebruik van degressieve druk. Dit betekent dat de sokken op verschillende delen van je benen en voeten een zorgvuldig bepaalde druk uitoefenen. Deze degressieve druk zorgt ervoor dat bloed dat door zwaartekracht je benen in zakt, gemakkelijker weer terug kan worden geduwd richting je hart. Je kunt dit vergelijken met het omhoog knijpen van een Calippo-ijsje.

In dit artikel op Wandel.nl leggen we je uit hoe deze degressieve druk precies werkt. Maar nu de nieuwe collectie van STOX is gelanceerd, zijn wij vooral benieuwd: hoe weet je wat voor jou het beste werkt, hoge sokken of de nieuwe lage variant?

Het verschil tussen hoge en lage sokken

Misschien is het geen verrassing, maar de stuwing van een hoge sok werkt langer door dan bij een lage sok. Heb je lichte en gerichte ondersteuning nodig van je enkels en voeten, dan heb je voldoende aan de lage enkelsokken, zoals de STOX Merino Hiking Ankle Socks. Deze sok voorkomt dat je voeten en enkels opzwellen tijdens het wandelen, dankzij de wetenschappelijk bewezen compressietechnologie.

Lage STOX Sokken Heren
Hiking Carousel NL 1080X1080 Ôçô 33

Heb je snel last van vermoeide benen? Dan is het slim om voor de hoge sokken te gaan. De STOX Merino Hiking Socks geven je bijvoorbeeld het volledige effect van degressieve compressie. Hiermee kun je zware en vermoeide benen na en tijdens een wandeling voorkomen. Goed om te weten: pas vanaf je knie kan je hart gemakkelijk bloed samen met afvalstoffen en vocht afvoeren. Voor volledige ondersteuning zijn de hoge sokken dus echt een aanrader.

Conclusie

Houd je je onderbenen graag vrij en hoef je niet per se van die hoge sokken aan, maar wil je wel het positieve effect van compressie in je voeten en enkels ervaren? Ga dan voor de lage sokken. Wil je daarnaast ook vermoeide benen voorkomen, ga dan voor volledige compressie met hoge sokken.

Ontdek hier de nieuwe hiking-collectie van STOX
Lage STOX Sokken Heren Water

Wist je dat...

… je bloedvaten heus niet ‘lui’ worden door het dragen van compressiesokken? Je kunt ze dus zo vaak dragen als je zelf wilt. Beide modellen van STOX zijn gemaakt van een mix van merino wol in combinatie met de kracht van synthethische garen. Van nature zacht, antibacterieel en warmte-regulerend. Zodat je op alle weersomstandigheden bent voorbereid. Het verlengde en verdikte hielstuk garandeert een blaar-vrije wandeling, van de eerste tot de laatste stap. Probeer het zelf eens uit!

Die sokken wil ik wel

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met STOX Energy Socks. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.