Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Back to nature: wandelen vanaf natuurcampings

Natuurcampings liggen vaak in de buurt van mooi wandelgebied. Daarom heeft Wandel.nl 5 natuurcampings uitgezocht waar je wandelen kunt combineren met een overnachting in de natuur.

Natuurcamping
Renkums Beekdal
Renkums Beekdal

Waan je middenin de natuur tijdens een overnachting en wandeling vanaf een van deze natuurcampings. Kamperen op een natuurcamping staat garant voor even helemaal weg van het dagelijks leven. Ontdek de rust, ruimte en het buiten zijn. Geniet van de prachtige omgeving en wordt wakker door het gefluit van de vogels. Let wel op: op de bonnefooi naar de camping is even niet mogelijk. Vergeet daarom niet te reserveren voordat je op pad gaat.

Landgoed Quadenoord, Gelderland

Landgoed Quadenoord vind je gelegen op de Veluwe in een bosrijke en heuvelachtige omgeving nabij Renkum. In de omgeving vind je diverse herinneringen aan de oude historie zoals grafheuvels en resten van de oude watermolen. De camping biedt ruime kampeerplekken wijd verspreid over het landgoed. Hoor de das ritselen langs de korenvelden en misschien spot je wel een verdwaalde ree. Er lopen meerder wandelroutes langs de camping maar ook iets verder in de omgeving kan je mooi wandelen. Bijvoorbeeld op Nationaal Park De Hoge Veluwe, Planken Wambuis en de Ginkelse Heide.

Wandelroutes nabij de camping

Klompenpad Hartensepad, een wandeling door het mooie Renkums Beekdal van 14 kilometer (verkort 6 of 9 km). Langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoed Quadenoord.
Klompenpad Molenbeeksepad, flinke wandeling van 17 kilometer door bos, hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. De route kan ook verkort worden naar 9 kilometer.

Natuurkampeerterrein Robersum, Groningen

Natuurcamping Robersum ligt vlak naars Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee, een perfect uitgangspunt voor wanelingen, maar ook voor andere sportieve activiteiten zoals wadlopen, kanoën, vogel spotten, fietsen en zwemmen. Het terrein bestaat uit veel verschillende veldjes met begroeiing waar veel vogels en vlinders op af komen. Af en toe is de begroeiing onderbroken voor uitzicht over de velden. Naast een bezoek aan het mooie natuurgebied liggen de steden Groningen en Dokkum ook om de hoek en die zijn zeker een bezoekje waar.

Lauwersmeer
Lauwersmeer (afbeelding: Gerjan van Noord)

Wandelroutes Lauwersmeer

Rondje Lauwersmeer, een nieuwe wandelroute van 40 kilometer langs de meest bijzondere plekjes van het natuurgebied.
Wandelroutes Staatsbosbeheer, in en rondom het Lauwersmeer heeft Staatsbosbeheer een tiental wandelroutes variërend van 1,5 tot 10 kilometer uitgezet.

Herberg Tiengemeten, Zuid-Holland

Rust, ruimte en wijds uitzicht op een steenworp afstand van de Randstad. Dat is waar camping Herberg Tiengemeten voor staat. Even helemaal terug naar de natuur, lekker in een tentje, geen stroom, wel net sanitair. Genieten van de natuur en de pikdonkere nachten. Het eiland is uitermate geschikt voor een mooie wandeling. Er zijn verschillende routes uitgezet, maar op vrijwel het hele eiland mag je ook vrij struinen. Onze blogster Saskia schreef laatst nog een mooi verhaal over Tiengemeten.

Tiengemeten
Tiengemeten (afbeelding: Frans Schouwenburg)

Camping Schoonenberg, Noord-Holland

Ook natuurcamping Schoonenberg is een oase van rust in de Randstad. Het terrein ligt mooi midden in een eikenbos nabij Velsen-Zuid. De camping bestaat uit twee laantjes met aan beide zijden door groen omzoomde plaatsen. Nationaal Park de Kennemerduinen, het strand en havens liggen om de hoek. Evenals recreatiegebied Spaarnewoude waar je naast wandelen ook lekker kunt zwemmen. Naast de Kennemerduinen wordt de camping omringt door drie parken waar je prima kunt wandelen: Park Velserbeek, landgoed waterland en Buitenplaats Beeckestijn. Genoeg locaties om uren rond te struinen.

Kennemerduinen
Kennemerduinen (afbeelding: Gerard Mengerink)

Camping Klein-Frankrijk, Noord-Brabant

De naam zegt het al, op camping Klein-Frankrijk waan je je even in Frankrijk. De camping is gelegen op een 15 hectare groot landgoed aan de rand van het Brabantse Leenderstrijp. Direct aan het Leenderbos, een natuurgebied met bossen, heide en vennen. Hier kan je uren rondwandelen. Naast de camping ligt een mooie zwemplas met strandje en ligweide waar je kunt afkoelen na je wandeling. Het zwemwater is alleen toegankelijk voor campinggasten. De perfecte plek om even helemaal tot rust te komen in de natuur.

Leenderbos (afbeelding: Jeroen Kransen)
Leenderbos (afbeelding: Jeroen Kransen)

Wandelroutes Leenderbos

Leenderbosroute, wandel in 4 kilometer langs verschillende type naaldbos. De route is met paarse markering aangegeven.
Bos en heidewandeling, ook een route van 4 kilometer door naaldbos en langs heidegebied de Galberg in Heeze-Leende. De route is met oranje markering aangegeven.
Boswachterspad klooster en heidewandeling, geniet in 7,5 kilometer van vergezichten en oneindige stilte in het Leenderbos. De route is paars gemarkeerd.