Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Rondje Lauwersmeer: vogels en vergezichten over het water

Het Lauwersmeer in Groningen is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Door dit gebied gaat Rondje Lauwersmeer: een wandelroute van 40 kilometer die je langs bijzondere plekken in dit natuurgebied brengt.

Lauwersmeer boot

Als broedgebied van de zeearend, Nationaal Park, Dark Sky Park en als voormalige Lauwerszee biedt het Lauwersmeer een afwisselende vegetatie en zijn de historische kenmerken van de visserij hier terug te vinden. Het Rondje Lauwersmeer is een route van ruim 40 kilometer en voert rondom het Lauwersmeer. Met een stempelkaart loop je langs de mooiste plekjes en op die manier leer je de unieke kenmerken en symbolen van het Lauwersmeergebied kennen.

Via de wandel-app die voor het Rondje Lauwersmeer gelanceerd is, krijg je informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtpunten, historische kenmerken en toeristische locaties die langs de route te vinden zijn. Bij elke stempellocatie ontvang je een ansichtkaart met een symbool dat het Lauwersmeer uniek maakt. Veel horeca en recreatieondernemers langs de route hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer. Met de stempelkaart ontvang je ook kortingen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij.

Rondje Lauwersmeer is een initiatief van de Stichting 40Mijl, de provincies Groningen en Friesland en Marketing Groningen.

Lauwersmeer grazers
Grazers in Nationaal Park Lauwersmeer

Rondje Lauwersmeer lopen?

Rondje Lauwersmeer is van 1 mei tot 1 september te lopen. Natuurlijk kun je de route ook de rest van het jaar lopen, maar dan zullen veel stempellocaties niet geopend zijn. Via deze link kun je de routefolder downloaden.

Naar de site van Rondje Lauwersmeer