Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Tips voor het verlanglijstje van de wandelaar

Nog even en het heerlijk avondje is weer gekomen. Wat is er leuker dan iets voor je favoriete hobby aan de Sint te vragen? Wandel.nl geeft je graag inspiratie en een paar tips. Ook geschikt voor onder de kerstboom, mocht de goede Sint niet bij jou langskomen.

Cadeautjes kerst

Tip 1: Een thermosfles

Hoor de wind waait door de bomen. Ga je de komende maanden nog regelmatig een tocht door weer en wind lopen? Dan is een thermosfles ideaal. Op die manier heb je altijd warme thee of koffie (of wat je maar wilt) bij je.

Tip 2: Een boek over wandelen

De winteravonden zijn ideaal om met een boek bij de verwarming te kruipen. Er verschenen dit jaar diverse boeken over wandelen. Bijvoorbeeld 'Te Voet' van neurowetenschapper Shane O'Mara, waarin hij beschrijft wat de positieve effecten van lopen op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn en in welke mate lopen heeft bijgedragen aan het overleven van de mens. Er zijn diverse boeken over wandelen verschenen. Of vraag een veldgids, zodat je tijdens je wandeling op zoek kunt gaan naar bijzondere dieren en planten.

Verlichting voor wandelaar

Tip 3: Verlichting (van hesje tot zaklamp)

De dagen worden steeds korter. Als je in de avond nog een wandeling wilt maken, is goede verlichting heel belangrijk: van een reflecterend hesje tot een hoofd- of zaklamp. Verkrijgbaar in sport- of outdoorwinkels, maar ook in winkels die onder meer huishoudelijke artikelen verkopen (en die je in iedere winkelstraat kunt vinden). Makkelijk voor de Sint om te kopen dus.

Tip 4: Een poncho

Onmisbaar als je onderweg wordt getroffen door een fikse regenbui. Zo ongeveer in iedere winkel verkrijgbaar en bovendien niet duur. Tegenwoordig zijn er behalve wegwerpponcho's ook herbruikbare poncho's verkrijgbaar.

Tip 5: Wandelsokken

Wandelsokken zijn voor een wandelaar eigenlijk altijd welkom. Ze kunnen een hoop blarenleed voorkomen. In de winter is het bovendien fijn om warme voeten te houden tijdens je wandeltochten.

Wandelsokken

Tip 6: Een EHBO-set voor wandelaars

Misschien niet het leukste om te gebruiken, maar wel heel nuttig om tijdens je wandeling mee te nemen: een EHBO-set. Er zijn diverse kant-en-klaar-sets voor wandelaars verkrijgbaar. Deze bevatten onder meer materialen om onderweg een blaar te kunnen behandelen.

Tip 7: Een beschermhoes voor je rugzak

In de regen wil je zelf natuurlijk droog blijven, maar het is ook fijn als je spullen tijdens je wandeling niet kletsnat worden. Een beschermhoes voor je rugzak (ook wel een bag cover genoemd) is dan ideaal. Deze kun je makkelijk meenemen en is veel praktischer in gebruik dan een wapperende vuilniszak. Je kunt deze beschermhoezen kopen in sport- en outdoorwinkels.

Tip 8: Een routegids

Ben je al wandelplannen aan het maken voor komend jaar? Dan is het leuk om een wandelgids op je verlanglijstje te zetten. Bijvoorbeeld de gids van het Westerborkpad, het Watersnoodpad of het Elfstedenpad.

Tip 9: Een broodtrommel/lunchbox

Ben je van plan om in 2020 lange wandeltochten te maken, dan moet je voldoende eten voor onderweg meenemen. Een broodtrommel of lunchbox is dan heel handig: je eten blijft vers en fris en je hoeft geen plastic zakjes te gebruiken. Nog duurzaam ook dus.

Tip 10: Producten voor het onderhoud van je wandelschoenen

Een paar wandelschoenen is misschien wat te veel van het goede om aan de Sint te vragen. Maar producten om je geliefde paar schoenen mee te verzorgen, kunnen ook goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan wax om je schoenen weer waterdicht mee te maken. Je kunt deze producten bij sport- en outdoorwinkels kopen.